Podle pravomocného verdiktu zastřelil Virgulák náhodně vybranou trojici pražských taxikářů proto, aby si opatřil peníze na drogy. Vinu Virgulák popíral. Podle obhajoby chybí jasné důkazy a čin mohl spáchat někdo jiný.

Virgulák podle verdiktu vraždil tak, že se nechal odvézt na odlehlé místo, kde taxikáře střelil zezadu do hlavy a okradl ho. První řidič zemřel v lednu 2014, a to zřejmě na silnici nedaleko Luk pod Medníkem. Pachatel pak tělo dvaačtyřicetiletého muže odvezl zpátky do centra Prahy a nechal ho v autě. Další dvě vraždy přidal v dubnu téhož roku, a to v rozpětí pouhých tří hodin. Těla šedesátiletého a pětadvacetiletého muže zanechal na cyklostezce u Uhříněvsi.

Usvědčující byly pachové stopy a peněženka

V autech zavražděných taxikářů našla policie Virgulákovy pachové stopy. Všechny tři skutky spojuje také stejný typ zbraně. Vyučený instalatér, jenž byl v minulosti dvacetkrát soudně trestán za krádeže, měl navíc u sebe peněženku jedné z obětí. Hájil se tím, že ji našel.

Za tři vraždy doživotí

Pražský městský soud uložil Virgulákovi nejpřísnější možný trest v prosinci 2016. Doživotí tehdy zdůvodnil extrémní závažností jeho skutků, zavrženíhodným motivem a zanedbatelnou možností nápravy.

Snaha o změnu verdiktu

Virgulákovo dovolání loni na podzim odmítl Nejvyšší soud. „Nelze než prohlásit, že jeho obhajoba, uplatňovaná v nezměněné podobě napříč trestním řízením, byla plnohodnotně v plném rozsahu vyvrácena prostřednictvím důkazů získaných zákonným způsobem v souladu s trestním řádem a žádný z obhajobou navrhovaných důkazů nebyl opomenut,“ stálo v rozhodnutí Nejvyššího soudu. Nynější ústavní stížnost obdržel soud v únoru, a podle ČTK o ní dosud nerozhodl.

Fotogalerie
29 fotografií