Kromě modernizace osvětlení dojde i na obnovu výstupů z metra v ulici Evropská. „Jedná se zejména o střešní krytiny, klempířské prvky, kovové konstrukce, opravy obkladů, schodů, podhledů a prosklených částí,“ uvedla pro ČTK mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy Aneta Řehková. Náklady na rekonstrukci budou činit 109 milionů korun, a provádět ji bude společnost Eltodo.

40 let v provozu

Stanice metra Dejvická byla uvedena do provozu v srpnu 1978, tehdy pod názvem Leninova. Jedná se o jednu z nejvytíženějších stanic metra. Leží 11 a půl metru pod úrovní Evropské ulice. Kromě ní se v současné době už opravují stanice Muzeum, Anděl, Palmovka či Náměstí Republiky, kde cestující musejí několik měsíců počítat s různými omezeními. Ta by se Dejvické v takové míře měla vyhnout.

DPP provozuje na třech linkách metra 61 stanic. Roční provoz metra vyjde na několik miliard korun. Dopravní podnik je největší městskou firmou a zaměstnává přes 10 000 lidí. Společnost ročně přepraví více než miliardu cestujících. Praha dotuje podnik více než 11 miliardami korun ročně.