Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Karlovarský hotel Thermal obnovil balneoprovoz. Poničil ho loňský požár sauny

Autor: ČTK, nkov - 
1. března 2018
19:45

Karlovarský hotel Thermal otevřel po rekonstrukci obnovený balneoprovoz. V půli minulého roku ho poničil požár. Lázeňský hotel, který je ve vlastnictví státu, bez balneoprovozu přišel o část klientely, přesto se mu zřejmě podaří loňský rok uzavřít s mírným ziskem, řekla dnes ČTK ředitelka hotelu Klára Dytrychová.

Požár vznikl v druhém suterénu v prostoru sauny. Jenže jak bylo vše zakouřené, museli jsme opravit obě patra balneoprovozu. Za první etapu jsme zaplatili 10,5 milionu, druhá etapa se ještě řeší s pojišťovnami,“ řekla Dytrychová.

Zatímco v první etapě se obnovilo vše, co požár nezničil, druhá etapa spočívala v rekonstrukci míst, kde požár vznikl. To bylo jednak prostorově, ale i technologicky náročnější.

Thermal po dobu rekonstrukce musel využívat pro lázeňské procedury služeb městských Alžbětiných lázní. Jsou sice na dohled od hotelu, ale dnešním standardem lázeňských hotelů je balneoprovoz přímo v objektu, klienti do něj mohou dojet výtahem v županu.

Podle finančního ředitele hotelu Michala Košarka byl loňský rok pro hotel alespoň v první polovině nadějný. „Měli jsme naprosto impozantní nástup v prvním pololetí. Konstatovali jsme, že se obnovil zájem o Karlovy Vary a lázeňské produkty. Zaznamenali jsme prudký nárůst poptávky. Ten 20. červenec nás srazil níž. Ale i tak se nám zřejmě podaří skončit loňský rok v zisku, byť to nebudou velká čísla,“ řekl ČTK Košarko.

Hotel ale čeká na konci letošního nebo na začátku příštího roku celková rekonstrukce. Má stát řádově 450 milionů korun. Jenže, jak dodala ředitelka hotelu Thermal, hotel tím, že je státní, musí zadávat zakázky podle zákona o veřejných zakázkách, což jejich realizaci prodlužuje. Nyní se vybírá dodavatel projektu rekonstrukce.

O ubytování během MFF Karlovy Vary čtěte zde >>>

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi