„Údajně tam došlo k výbuchu v souvislosti se stavebními pracemi, ale příčinu musí určit vyšetřovatel,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Na místě je podle něj asi 40 hasičů, kteří z budovy evakuovali 46 lidí. Jsou tam i zranění.

Šest lidí se nadýchalo kouře, z toho tři skončili v nemocnici. Dva muže jsme převezli na urgentní příjem do nemocnice u svaté Anny, kouře se nadýchali silněji, jednoho na internu do stejné nemocnice. Naše posádky jsou ale ještě i na místě,“ řekla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

K výbuchu došlo v místě, kde se nachází i podzemní střelnice kolem osmé hodiny ráno. Podle vyšetřovatele to ale přímo v ní nebylo. Podle jeho zjištění došlo zřejmě k odlétnutí jisker, které způsobily požár,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.



Na místo nyní míří policejní pyrotechnik. „Vyšetřovatel mezitím vyjádřil podezření na spáchání trestných činů Obecné ohrožení a ublížení na zdraví, obojí zřejmě z nedbalosti. K upřesnění ale dojde až při dalším prošetřování činu," vysvětlil mluvčí policie.

K zásahu hasičů došlo v prostorách opravované střelnice. Její jednatel Zdeněk Maláník odmítl spekulace, že došlo k výbuchu zbytku střelného prachu. „Pravda je taková, že dělník pracoval s rozbrušovačkou a došlo k zahoření části obložení u míst, odkud se střílí. Po uhašení se prostor naplnil kouřem a smradem, budeme jej odvětrávat. Jsem rád, že se nikomu nic vážného nestalo. Případnou škodu nedokážu aktuálně říci,“ řekl. Střelnice je v podzemí budovy v provozu od roku 2006 a patří k nejmodernějším v Česku.

VIDEO: Loni v dubnu zničil v Brně požár rodinný dům v brněnských Kohoutovicích.

Video
Video se připravuje ...

Ničivý požár zcela zničil rodinný dům v Brně-Kohoutovicích. Majitel skončil s vážnými zraněními v nemocnici Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
11 fotografií