Tento týden Polívkové smrště není na Smíchově žádnou novinkou. Akce je tady již posedmé. Zatímco loni jste na stánek narazili u tramvajové zastávky směrem Smíchovské nádraží, letos zamiřte k obchodnímu centru. „Chodím sem na polévku každý rok. Letos mě trochu zmátlo umístění. Rozhodně to stojí za to,“ prozradila jedna z prvních zákaznic Kateřina.

Stejně tak jako při minulých ročnících můžete každý den ochutnat dva nové druhy polévky od jiného kuchaře. Například v úterý se od 10. do 18. hodiny podával celerový krém s portským vínem a lanýžovým olejem od Romana Pauluse. „Někdy bývá vyprodáno už i ve čtyři,“ prozradila Tereza Pěchočová. Doporučujeme se sem tedy vydat okolo oběda.

Polévka stojí jako každý rok 55 korun. „Z výtěžku polévkové sbírky poskytujeme péči těm klientům, kteří si ji nemohou zaplatit z vlastních zdrojů,“ vysvětlují organizátoři Polívkové smrště.

Video
Video se připravuje ...

Každý den se můžete těšit na 2 polévky od předních českých restaurací. Eva Fornálová

Rehabilitační centrum Ergo Aktiv, které akci pořádá, pomáhá především mladým lidem, kteří utrpěli zranění mozku či prodělali mozkovou mrtvici. Společnost slouží k tomu, aby zjednodušila návrat pacientů do běžného života a zaměstnání. Lidé si často nemohou péči po úrazu z finančních důvodů dovolit, a proto jim koupí polévky přispějete na jejich uzdravení.

Menu jednotlivých dnů, které můžete ochutnat od 10 do 18 hodin:

V úterý
Celerový krém s portským vínem a lanýžovým olejem od Romana Pauluse
Tomatová polévka z pečených rajčat s bazalkou od Martina Císaře (10:00 – 13:00)

Ve středu
Tom yum s kuřecím masem, kokosovým mlékem a skleněnými nudlemi od Patrika Šándora
Polévka z červené čočky s rajčaty a kokosovým mlékem od Maxe Semenchukova

Ve čtvrtek
Francouzská cibulová polévka od Jana Wiesnera
Batátová polévka s mrkví a kokosovým mlékem (10:00 – 13:00)
Česnečka (13:00 – 18.00)

V pátek
Květákový krém od Honzy Hatschbacha
Chodská kroupová polévka s houbami a bramborem od Romana Příhonského (10:00 – 13:00)

Pomoc i bez polévky

Máte chuť pomoci, ale nestihnete si během týdne udělat cestu na Anděl? Přispět můžete i dárcovskou zprávou. Pošlete DMS za 30 Kč ve tvaru DMS CHUTKZIVOTU na tel. číslo 87 777.

Fotogalerie
11 fotografií