Ujčík ve sportovním voze Kia Ceed předjel obžalovaného loni 2. února mezi Kožušicemi a Malinkami na Vyškovsku. Jenže Viktor G. jedoucí se synem (18) ve VW Vento se rozhodli, že dají v té chvíli neznámému řidiči za vyučenou. Hokejistu dojeli v Brankovicích, natlačili se na něj bočně, předjeli jej a donutili prudce zabrzdit. Tenhle manévr zopakovali ještě šestkrát! Když auta zastavila u krajnice, otec a syn vystoupili.

Tyč versus pistole

„V ruce měli podle poškozených nějaký předmět, snad tyč,“ citoval žalobce Radek Hůlka ze spisu. Impulsivní Viktor G. vzbudil v hokejovém internacionálovi obavy, že jej chtějí napadnout. Vytáhl proto legálně drženou zbraň na svou obranu a donutil je usednout zpět do vozu.

Video
Video se připravuje ...

Žalobce Radek Hůlka má jasno. Obžalovaný, který ohrozil hokejového internacionála Ujčíka, se choval jako silniční pirát Zdeněk Matyáš

Když se emoce zklidnily, vyrazili sportovec s kolegou na Bučovice, kde je zastavila policejní hlídka. Syn obžalovaného mezitím vytočil linku 158. „Když se cítili napadení, proč sami nepřivolali policii a naopak z místa incidentu odjeli,“ snažil se zpochybnit Ujčíkovu verzi obhájce.

Obžalovaný předvedl mimořádně agresivní chování. Na silnici se stylizuje jako mravokárce, ve skutečnosti jde o piráta silnic,“ oponoval státní zástupce.

Soud vybržďovači neuvěřil

Soud označil tvrzení Viktora G. i jeho syna o průběhu incidentu za nevěrohodná. Přihlédl i k faktu, že mu v lednu soud v Brně potvrdil trest za výtržnictví a ublížení na zdraví. Naopak popis hokejisty a jeho spolujezdce označil za logický a bez rozporů. „Jen včasnou reakcí pana poškozeného nedošlo ke srážce, škodě a újmě na zdraví,“ upozornil soudce Karel Menšík.

Nenapravitelný pirát silnic, jak jej nazval žalobce, vyfasoval 20 měsíců vězení s podmínkou na 3 roky. Za volant nesmí dva a půl roku. Již z minulosti má »na triku« 14 přestupků v dopravě! A to pracoval jako řidič u brněnského dopravního podniku!

Soud Viktora G. navíc potrestal za nevhodné chování v soudní síni pětitisícovou pokutou. Při vyhlášení rozsudku totiž rozhazoval rukama, otáčel se k soudci zády a dokonce se opřel o jeho stůl. Verdikt není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu k vyjádření.

Fotogalerie
11 fotografií