Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kanada vycvičila Čechy z produktivity: Rozstřílený bronz za 31 vteřin!

Autor: ps - 
24. února 2018
15:33

Jak naše hokejisty vycvičit z produktivity? To Kanaďané ukázali národnímu týmu v bitvě o třetí místo! Na olympijském turnaji v korejském Pchjongčchangu rozhodli zápas během 31 vteřin první třetiny, a i když pak byl zápas jako na houpačce, byli Češi stále o krok či dva pozadu. Prohráli 4:6.

léta má národní tým ve vyřazovacích bojích velkých turnajů problém se střílením gólů. A na korejském ledě tomu nebylo jinak.

Divoká první třetina byla svědkem čtyř branek. Bohužel hned tři trefy skončily za zády gólmana Pavla Francouze. Třikrát se rozvlnila síť v rozmezí 31 vteřin! Svěřenci Josefa Jandače ještě odpověděli na vedení Kanady střelou Martina Růžičky, ale teč Kellyho hned vzápětí a přesně umístěné zakončení Roye v 15. minutě poslalo Čechy do kolen.

Kanaďany kontrolované druhé dějství, kde se čekal nápor Jandačova týmu, dopadlo následovně: horší pohyb Čechů a na střely prohra 5:8. „Neřekl bych, že jsme horší, oni hrajou víc v klidu. My se tlačíme do útočného pásma, potřebujeme náhodnýho góla,“ komentoval slabou třetinu útočník Tomáš Zohorna.

Kdo z českých fanoušků čekal závěrečný nápor nebo korekci stavu, měl smůlu. Tedy alespoň ze začátku poslední dvacetiminutovky. Hráči působili unaveně, nevymysleli nic, čím by ohrozili celkem studeného gólmana Kanady Poulina.

Když už to vypadalo, že se nadechujeme k tlaku, zámořští »zabijáci« udeřili – nejprve na 4:1, pak snížil Jan Kovář 2:4, ale Francouz lovil puk ze sítě ještě dvakrát. Roman Červenka dvěma góly snižoval v závěru na 4:6, ale Češi měli k vysněnému bronzu celý zápas daleko…

drazor ( 24. února 2018 16:27 )

Čechy?? Ono nehrálo Česko?

Zobrazit celou diskusi