Devadesát let zimní olympiáda nic takového nezažila! Dvě zlaté medaile ve dvou různých sportech? Hvězda her v Pchjongčchangu se jmenuje Ester Ledecká, přesně týden po senzačním zisku zlata v lyžařském Super-G triumfovala i ve své parádní disciplíně, paralelním obřím slalomu na snowboardu.

I když se závod jel v brzkých ranních hodinách, někteří si nastavili budíky nebo si protáhli páteční party a na triumfální jízdu se dívali. A mezi prvními, kdo na vítězství reagoval, byl její otec, muzikant Janek Ledecký, který je po celou dobu na olympiádě.

Asi jsme ty palce drželi dobře... Děkuji všem, kdo na Ester mysleli. A nejvíc děkuji STR!“ napsal na sociální síť Janek.

Vítězné gesto Ester Ledecké
Autor: ČTK

A pak už se spustila lavina jeho kolegů z branže, i když o dost menší než poprvé. „Koho budeme vyhlížet příští sobotu časně ráno, když už Ester pod kruhy nepojede...!? Tyhle dvě soboty jsou fakt dokonalý!“ napsal moderátor Libor Bouček. Pod jeho slova se připojila i Michaela Ochotská: „Je skvělá!“

Přivstala si i módní návrhářka Blanka Matragi. „Wow! Ester Ledecká – neskutečný zážitek, jsme na Tebe hrdí – BLAHOPŘEJI!“

Na druhé zlato zareagoval i Ben Cristovao, který s olympijskou vítězkou pár kopců v minulosti sjel. „Řekl bych, že to je neuvěřitelné, kdybych nevěděl, kolik do toho vložili Ester a její rodiče času a energie. Není to neuvěřitelné, je to vydřené a krásně vedené. Gratuluji všem, kdo se na této neuvěřitelné cestě podíleli. PS: lekce do života. Chtěl jsem se Ester ozvat, páč jsme spolu kdysi dávno na snowboardu začínali a trénovali, ale pak jsem si uvědomil, že jsem se jen tak sám od sebe pár let neozval, a vždycky si jen z doslechu potvrdil, že ‚to ještě pořád dělá‘, a nevěnoval jsem tomu až do posledních dvou let skoro žádnou pozornost. A teď si budu hrát na kámoše, který chce honem pogratulovat? Prdlajs, kamaráde, pěkně do řady a počkej si, až a jestli si šampionka udělá čas,“ napsal Ben.

„To je prostě čistá radost! Ester, gratulujem,“ napsala herečka Aňa Geislerová. „Superhero,“ komentuje sporťačka Inna Puhajková.„Bohyně Ester,“ píše herečka Jitka Schneiderová.

Ester Ledecká
Autor: instagram.com

„Ester je bourák,“ připojila se herečka Michaela Maurerová. Herečka Veronika Arichtěva: „Joooooo! Je to královna!!! Gratuluju!“

Připojila se i herečka Jitka Čvančarová: „NESKUTEČNÝ!!! ....poklona! respekt! obdiv! hrdost! DĚKUJEME.“


VIDEO: Janek Ledecký: Ester chce ukázat, že lyže a snowboard jde dělat současně

Video
Video se připravuje ...

Janek Ledecký: Ester chce ukázat, že lyže a snowboard jde dělat současně. iSport TV

Fotogalerie
49 fotografií