Nehoda se stala ve Všerubech na Domažlicku. Totálně opilý muž za volantem vozu Seat Ibiza přejel do protisměru, sestřelil sloup veřejného osvětlení a poničil plot u rodinného domu.

Na nic nečekal a z místa nehody ujel. Policisté ho po chvíli našli v nedalekém Hájku. „Podrobil se dechové zkoušce, odborné měření elektronickým přístrojem bylo s výsledkem 2,59 promile. Opakované zkoušky měly výsledek 2,82 a 2,90 promile alkoholu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté následně řidiče převezli do domažlické nemocnice. Opilost ale v tomto případě nebyla jediným prohřeškem. „Zjistili jsme, že muž není držitelem žádného řidičského oprávnění a že vozidlo není řádně zaregistrováno,“ řekla Brožová.

Při dopravní nehodě se naštěstí nikdo nezranil. „Na vozidle seat vznikla škoda pět tisíc korun, na veřejném osvětlení 15 tisíc korun a na oplocení tisíc korun,“ dodala Brožová s tím, že policisté zaevidovali jednání řidiče jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Případem se dále zabývají.

Fotogalerie
5 fotografií