„Tak po 30 minutách to vzdávám, nedá se to sledovat. Děs běs. To je nějaká parodie na kriminálku?" podivovala se jedna znechucená divačka na Facebooku České televize. „Něco tak špatnýho jsem dlouho neviděla," přizvukuje jí další.

Často se v diskuzích objevují i narážky na titulního hrdinu a jeho slovenského představitele. Zatímco někdo mu nevěří jeho herecký výkon, jinému zase připadalo spíše humorné, že je inspektor Max zobrazen jako přestárlý Don Juan, který má jednu mladici v ložnici a druhou pro změnu ve sprše.

„Naprostá ubohost! Kukura na tom musí bejt hodně špatně, když bere tohle," nechal se slyšet další rozhořčený divák. Přitom sám herec tvrdil, že postavu si sám vymyslel a upravil k obrazu svému. Těžko říct, jestli bylo jeho nápadem i kostkované sako, v němž vyšetřovatel zločinů v jednom kuse chodí. „Klauna jako vyšetřovatele jsem ještě neviděl," glosuje kdosi jeho zvláštní styl v internetové diskuzi.

Dalším problémem je pak samotný scénář. „Přihlouplý potřeštěný 'humor' plný úplně zbytečných vulgarit, které tam ani nesednou," míní další uživatel. Podobně zněly i další názory, podle nichž se například moc nehodilo v seriálu vtipkovat, když se vyšetřoval únos malého chlapce. 

Někdo pak novinku ČT, která si zatím na ČSFD.cz vysloužila v hodnocení pouhých 32 %, označil rovnou za brak, a dokonce se na sociální síti objevil i dotaz, zda vůbec televize hodlá vysílat další díly. „Neboť tento seriál není nic jiného než trapná s*ačka za peníze daňových poplatníků!"

Jak se vám líbil Inspektor Max?
Celkem 10274 hlasujících

Přitom Česká televize již v minulosti předvedla, že detektivky točit umí, například seriál Případy 1. oddělení se těší velké oblibě. Zato Max diváky rozezlil tak, jako už dlouho nic. Podobně veřejnoprávní stanici tepali snad jen za pohádku Slíbená princezna, která byla odvysílána na Vánoce 2016 a o rok později se na obrazovky raději vůbec nevrátila.

Fotogalerie
30 fotografií