Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vážná nehoda v Holicích: Řidička zemřela, děti jsou vážně raněné

Autonehoda (ilustrační)
Autonehoda (ilustrační)  (Autor: Profimedia.com)
Autor: ČTK - 
21. února 2018
18:29

Odpoledne se v Holicích na Pardubicku střetl osobní vůz s kamionem. Řidička osobního vozu zemřela, její dvě děti utrpěly velmi vážná zranění. Silnice I/35 je zavřená. ČTK to řekla policejní mluvčí Eva Maturová.

Nehoda se stala směrem na Vysoké Mýto, kousek od kruhového objezdu. Vozy jezdí odklonem po staré původní trase přes Holice. Vyšetřování ještě dobu potrvá, kamion skončil v příkopu. Co bylo příčinou nehody, policisté teprve vyšetřují. Patrně šlo o čelní střet.

Žena na místě zraněním přes zásah záchranářů podlehla. Chlapce odvezl do hradecké nemocnice vrtulník, byl v kritickém stavu. Dívku do hradecké nemocnice odvezla sanitka, utrpěla zranění hlavy, břicha, hrudníku a nohou, řekl ČTK mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Stav dětí je závažný

"Záchranáři se po příletu na místo ujali přibližně třináctiletého chlapce, který při nehodě utrpěl vážná mnohočetná poranění. Po vyproštění byl chlapec uveden do umělého spánku a napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci. Vzhledem k jeho vážnému stavu o něho musela posádka letecké záchranné služby intenzivně pečovat v průběhu stabilizace na místě nehody i transportu do královéhradeckého traumacentra," uvedl pro ČTK mluvčí hradeckých záchranářů Ivo Novák.

VIDEO: Nehoda sanitky

copy ( 23. února 2018 20:58 )

 Nehoda na fotke (tmavomodrá Oktávka) je z roku 2013. https://benesovsky.denik.cz/nehody/laj-vazna-dopravni-nehoda-zablokovala-dalnici-d1pred-prahou-20130 709.html

pjotri ( 21. února 2018 23:18 )

Neni to Skodovka, ale Opel Meriva.. viz. novinky.cz.. Blesk s jeho "ilustracnimi" fotkami neber vazne.. https://media.novinky.cz/909/669093-original1-dt3mh.jpg

bizon_pepa ( 21. února 2018 22:39 )

Zatím je málo informací. Ale možná proběhl klasický vzorec řidiče koncernu. Jdu předjíždět a ten naproti uhne. Od řidičky se nedá očekávat prozření, že kamion asi neuhne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání