„Povídal jsem si s Majom Labudou a tento rok určitě budou v naší obci dvě akce. Chceme udělat první ročník Labudova poháru, bude to fotbalový turnaj o pohár Mariána Labudy. To bude v červenci,“ sdělil Novému Času starosta obce Jozef Nemec.

„Já jsem byl za panem Labudou, už jsem to s ním měl dohodnuté, bylo to asi před rokem, dal mi na to souhlas. Požádali jsme ho o propůjčení jména na Labudův pohár, byl tím nadšený. Ale protože umřel, oslovil jsem ještě jeho syna Maja,“ vysvětlil smutně Nemec, ale nadšení pro pěknou věc v jeho očích zůstalo. 

„28. října bude vzpomínková akce, protože by měl narozeniny. Chceme uspořádat vzpomínku i s divadelním představením. Už jsme i přemýšleli, koho pozveme, ale dokud to nebudeme mít potvrzené, nebudu o tom mluvit,“ dodal tajemně Nemec.

Marián Labuda miloval jak Slovensko, tak Česko a rozhodně se tím netajil. Měl mnoho fanoušků, kteří také žili ve stejné vesnici jako on a měli ho rádi. Bohužel ho 5. ledna dohnalo zdraví a on zkolaboval před svým domem a už se neprobral.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mariána Labudy (†73): Zlomená Vášáryová a žertující Polívka!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mariána Labudy (†73): Zlomená Vášáryová a žertující Polívka! TV JOJ

Fotogalerie
139 fotografií