Bohužel Susan Wojcicki neprozradila konkrétní datum, kdy by k expanzi mělo dojít a pochopitelně nezmiňovala ani konkrétní všechny země, do kterých se služba rozšíří. Aktuálně však funguje pouze v pěti – v Austrálii, Jižní Koreji, Mexiku, na Novém Zélandě a v USA. Rozšíření do Česka je téměř jisté, napovídá tomu i připravená lokalizace stránky služby.

TIP: Piráti objevili způsob, jak z YouTube udělat (nejen) pornokatalog

YouTube Red umožňuje přehrávání videí na YouTube bez reklam, navíc dává přístup k exkluzivnímu obsahu, umožňuje stahovat videa pro offline přehrání a hudbu dovolí poslouchat na pozadí. Právě hudba by se měla stát stěžejním lákadlem služby, tvrdí Susan Wojcicki. Je to další indicie k dřívějším spekulacím, že by v budoucnu mělo dojít ke sloučení předplatného YouTube Red a Hudby Google Play.

Aktuálně stojí YouTube Red 9,99 dolarů měsíčně, tj. cca 205 Kč. V rámci YouTube Red přitom dostanete přístup i k předplacené hudební službě Hudba Google Play. Jenže pozor, v podmínkách služby je uvedeno, že pokud máte aktuálně předplatné služby Hudba Google Play, automaticky tím pak získáte i přístup do YouTube Red! Vzhledem k tomu, že Hudba Google Play vyjde jen na 149 Kč, je to výhodná cesta k YouTube bez reklam.