Pořádný rozruch vyvolal v centru Plzně mladík, který si stáhnul kalhoty a začal se ukájet. „Po příjezdu naší hlídky byl opřený o stěnu domu v Martinské ulici a přes spodní prádlo si mnul pohlavní úd,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Kalhoty si sice zase natáhl, ale tím veškerá domluva končila. „Mladý muž působil dost dezorientovaně, imaginárně předkládal strážníkům doklady, cenil na ně zuby a stále na místě přešlapoval,“ řekla Pužmanová. Na místo tak vyrazili i záchranáři a policisté.

Ukázalo se, že je mladík sjetý extází, kterou zkombinoval s alkoholem. Nadýchal 1,35 promile. Skončil tak na záchytce. Dobrovolně tam ale nešel. „Opakovaně odmítal nastoupit do vozu, strážníci proto museli použít donucovací prostředky,“ dodala Pužmanová. 

A na záchytku zamířili i opilci. V ulici U Prazdroje si jeden ustlal u popelnic vedle nedopité lahve vína. Další pak padal pod auta u autobusového nádraží. „S provedením dechové zkoušky souhlasil, ale nebyl fyzicky schopen ji provést,“ uvedla Pužmanová.

Před budovou krajského soudu se válel mladý Nepálec, který byl opilý, jak zákon káže. „Neudržel se ani v sedu, natož aby se postavil na nohy,“ řekla Pužmanová. Strážníci i jeho přepravili na záchytku.

Fotogalerie
5 fotografií