Po neznámém pobertovi zůstávají především slzy, protože si zásadně vybírá starší občany. Takto například okradl v Blansku šestaosmdesátiletou seniorku. Sebral jí tašku, v níž měla peníze, doklady a písemnosti.

„Ještě v obchodě odcizenou tašku prohledal a vzal si jen peníze. Následně ji v marketu také zahodil pod jeden z regálů. Seniorka tak přišla o skoro tři tisíce korun,“ upozornil na smutný případ policejní mluvčí Bohumil Malášek.



Mnohem zajímavější kořist získal stejný pachatel v Tišnově. Seniorce (76) sebral pro změnu tašku zavěšenou na nákupním košíku. V ní měla zajímavou finanční hotovost, mobilní telefon, osobní doklady a platební kartu. Prázdnou tašku odhodil do příkopu poblíž Štěpánovic.

Kartu vysál pár minut po akci

Do třetice »udeřil« v Rosicích u Brna. Tentokrát se zaměřil na třiaosmdesátiletého muže, kterého během okamžiku připravil o pánskou taštičku s peněženkou a platební kartou. „O pouhou čtvrthodinu později ji v Ivančicích neoprávněně použil k výběru finanční hotovosti. Získal tak necelých dvacet tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Při pátrání po otrlém zloději se policisté obracejí s žádostí o pomoc na veřejnost. Informace mohou lidé sdělit na tísňové lince 158.

VIDEO: Šofér tahače přišel na Brněnsku o peněženku v kabině vozu

Video
Video se připravuje ...

Řidič kamionu přišel během chvilky o peněženku uloženou v kabině Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie