Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Íránka donutila manžela ke svatbě s jinou, myslela si, že umírá. Teď ho chce zpátky

Autor: CTK, ivm - 
16. února 2018
17:15

Íránka a matka dvou dětí Mahtab (35) přiměla manžela, aby se ještě za jejího života znovu oženil. Učinila tak poté, co se dozvěděla, že má rakovinu a brzo zemře. Proti manželově vůli našla i nevěstu, kterou byla její přítelkyně. Následně se ale zjistilo, že diagnóza ženy byla mylná. Případ sledují íránská média i sociální sítě, protože ani renomovaní právníci si s ním nevědí rady. Mahtab totiž nyní chce, aby se manžel s „náhradnicí“ rozvedl.

Podle íránského tisku je ale druhá žena těhotná a s rozvodem nesouhlasí ani ona, ani manžel.

Mahtab se obrátila na soud, který se zabývá rodinnými spory. Argumentuje, že když doporučovala sňatek, měla na mysli prospěch rodiny. Po změně okolností trvá na tom, že nová žena musí odejít.

Manžel však nesouhlasí a brání se tím, že on ani nová manželka původně se sňatkem nesouhlasili. Teď ale nemůže těhotnou ženu vyhodit na ulici. Chce se postarat o obě ženy a ponechat si je. Islámský zákon takové řešení umožňuje, jenomže Mahtab je proti.

Íránský tisk, na který se odvolává agentura DPA, napsal, že soudce Behrúz Mohádžerí má za sebou praxi několika desítek let ve funkci rodinného právníka a řešil už ty nejpodivnější případy. Tento je pro něj ale zcela nový, takže si vyžádal na rozhodnutí čas.

Video  Co mají Češi a Íránci společné?  - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi