Případ lidského hyenismu nyní řeší policisté z Karlína. Koncem ledna byl pravděpodobně během cesty veřejnou dopravou ze Smíchova na Jarov okraden student, neznámý muž mu odcizil peněženku. Tu měl uloženou v tašce, která byla zavěšená přes madlo vozíku. Invalidní student, který při takových cestách musí využívat asistenta, na krádež přišel až na pokoji na kolejích.

Samotné vyřizování dokladů je pro něj neuvěřitelně těžké, jelikož musí během studia objíždět veškeré úřady. Navíc v posledním ročníku vysoké školy. „Způsobilo mi to finanční problémy, jelikož si musím platit asistenta a další věci zcela sám. Banka mi naštěstí vyšla vstříc a platby mi vrátí na účet, to ale může trvat podle zákona i tři měsíce,“ řekl pro Blesk.cz poškozený.

Pobyt i nákupy ve večerkách

Zloděj se neštítil vůbec ničeho. Kartou zaplatil hned na několika místech a na internetu si také objednal zahraniční zájezd. Naštěstí je vidět na několika záběrech kamer. Nejdříve s dalším mužem, poté také s ženou. Policisté nyní žádají veřejnost o pomoc při pátrání. „Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy podezřelého muže, který platební kartou platil. Jednou byl v obchodě ještě s jiným mužem a podruhé s ženou. Jestliže někoho z nich poznáváte, kontaktujte linku 158,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Za trestný čin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozmění platebního prostředku hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Poškozený mladík se s podobným případem nikdy nesetkal, zloději si však bezbranné oběti vybírají velice často. Koncem minulého roku takto dva drogově závislí lidé napadli více než osmdesátiletou ženu v centru Prahy, která skončila v nemocnici.
Fotogalerie
4 fotografie