Odkud pocházíte, kde jste studovala herectví?

Pocházím z Brna, kde jsem i vystudovala herectví na konzervatoři a moc ráda na to období vzpomínám. Za nic bych tuhle školu neměnila.

Kde jste sbírala první herecké zkušenosti?

Úplně první zkušenosti s divadlem jsem sbírala už na škole, když jsme jako studenti hostovali v malých rolích v Národním divadle Brno, tehdy to pro nás byl ten „velký divadelní svět“. Taky jsem hostovala v divadle Radost, které hraje hlavně pro děti, tak to byla zase úplně jiná práce a zkušenost. A nakonec jsem své první a zatím poslední angažmá dostala ve Slováckém divadle, kde jsem hrála osm let. Vlastně až do narození dcerky. Slovácké divadlo mělo a pořád má tu výhodu, že spolupracuje se spoustou významných divadelních osobností, tak jsem se mohla pracovně setkat například s J. A. Pitínským a myslím, že snad hned v první hře, kterou jsem nazkoušela.

V jakých filmech jste si už stihla zahrát a která role vám nejvíc sedla?

Hrála jsem ve filmech Strašidla, Pohádky pro Emu a Špunti na vodě, ale to byly menší role. První větší příležitost jsem dostala až teď u pana režiséra Trošky (se kterým už jsem natáčela právě film Strašidla) v pohádce Čertoviny. To je má filmografie, kterou už měli diváci možnost vidět. A dále mě čekají dvě premiéry. V únoru přijde do kin film Věčně tvá nevěrná v režii Milana Cieslara a v dubnu film Dvě nevěsty a jedna svatba Tomáše Svobody. Každá práce a role byla něčím nová a zajímavá a jsem za ně moc ráda, a proto nechci jednu nadřazovat dalším.

Cítíte se líp na jevišti, nebo před filmovou kamerou? Míváte trému?

Jeviště mám víc zažité, s kamerou se teprve seznamuji a objevuji spoustu věcí, o kterých jsem dřív neměla potuchy. Ale baví mě obojí. K otázce trémy, myslím, že ji občas mají všichni herci. Někdy menší, jindy větší. Patří to k té práci. Ale trému nepovažuji za špatnou věc, vede třeba k lepšímu soustředění na jevišti.

Jaké jsou vaše herecké vzory, o jakých rolích sníte?

Nemám herecké vzory, spíš si pamatuji, že se mi nějaký herec v určité roli moc líbil. A stejně tak nemám vysněné role. Vede to pak ke zbytečnému zklamání, když herec tu svou roli nedostane.  Přitom to nemusí znamenat, že by ji nezvládl, ale stalo se třeba něco, že se tvůrčí tým rozhodl pro někoho jiného. Například v divadle se mohli rozhodnout dát příležitost někomu, kdo už velkou roli dlouho nedostal. Ale to ten konkrétní herec nebo herečka neví a zbytečně nad tím přemýšlí a trápí se.

Jak dlouho už žijete v Praze, co vás do metropole přivedlo?

V současné době, asi dva roky, mám dva domovy. Jeden je v Praze a druhý v Uherském Hradišti a oba mám moc ráda. Když pracuji, jsem v Praze, volno si většinou užívám právě na Moravě. Navíc mám v Praze sestru, se kterou máme od dětství krásný vztah, tak jsem ráda, že ji mám blízko.

Jak jste se s velkoměstem sžila?

Já Prahu miluji a moc se mi líbí. Sžila jsem se s ní okamžitě. Cítím se tu doma, vždyť je to naše hlavní město a spousta cizinců nám ji závidí. Jsem na ni hrdá. Je to opravdu dar našich předků a jsem moc ráda, že historii přežila v této podobě.

Našla jste si v Praze svá oblíbená místa, kam chodíte třeba na procházky s dcerkou, místa, která vás inspirují, uklidňují?

Mám ráda pražské parky – Stromovku, Hvězdu, Riegrovy sady, Grébovku, ale taky Malou Stranu a celkově okolí Hradu. Často výletujeme kolem Prahy. Příroda mi čistí hlavu.

Máte tip na nějaký dobrý obchod, kde se fajn nakupuje, na restauraci, kde se dobře jí, na místo, kde je zábava i pro děti?

Ráda navštěvuji showroomy českých návrhářů. Jednou za čas, když je příležitost, si dopřejeme gastro zážitek v některé pražské michelinské restauraci. To opravdu stojí za to. A s dcerkou ráda chodím do zoo v Troji.  Je to moc hezká zoologická zahrada a vždy si to tam moc užijeme.

Která z pražských čtvrtí vám padla nejvíc do oka?

Josefov – Židovská čtvrť.  Cítím se tam moc pěkně. Nádherné místo, domy.

Kam chodíte v metropoli za kulturou?

Moc se mi líbila výstava Nervous Trees v Galerii Rudolfinum, tam jsme byly s dcerou asi třikrát. Když se zadaří, tak ráda zajdu na nějaký film do kina nebo do některého z pražských divadel. Ale přiznám se, že takových večerů moc není, když máte malé dítě. Ale o to jsou vzácnější.

Mateřská je makačka, máte čas relaxovat, jak se udržujete v kondici?

Relaxuji v přírodě nebo cestováním, samozřejmě i s dítětem. Taky ráda běhám, i když na to teď nemám moc čas, tak se aspoň ráno snažím cvičit jógu.  Už se moc těším, že vyrazíme na lyže. Nejsem sice moc dobrý lyžař, ale baví mě to, a navíc budeme dovolenkovat  s partou našich kamarádů.

Co plánujete po mateřské, máte nějaké oblíbené divadlo, ve kterém byste ráda hrála?

V současné době hostuji v Divadle Palace. Jsem za to moc ráda, protože takto se dá skloubit práce, která mě baví, plus čas na rodinu, a to je to nejcennější. Dál tomu nechávám volný průběh a věřím tomu, že to dopadne tak, jak má.

Fotogalerie
4 fotografie