Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Přiznání žen! V čem mužům docela často lžeme?

16. února 2018 | 06:00

Už odmala nás rodiče učili, že lhát se nemá. Přestože nám tohle pravidlo kladli na srdce, někdy stejně lžeme. Všichni a často. Někdo tomu říká milosrdná lež, někdo zatajování informací. Ať už to má název jakýkoliv, jednou jsou to zkrátka lži. Jak to mají ženy? V čem mužům nejčastěji lžou?

Ty jsi ten nejlepší chlap, kterého jsem kdy měla

Abychom pozvedly mužská ega a dodaly jim trochu toho sebevědomí, rády je sem tam vychvalujeme až do nebes. Zní to krásně, a dotyčný si navíc myslí, že zrovna on je ten nejlepší milenec, kterého jste kdy měla. Když přijde řeč na sex, umějí být ženy dost kreativní. "Byla jsem taky, neboj se" je pak jedna z nejčastějších lží. To stejné pak platí, když dojde řeč na bývalé partnery. Ruku na srdce – proč vyprávět novému objevu o tom, jak divoké období jste měla před ním? 

Tuhle kabelku mám už dlouho

S touhle milosrdnou lží se muži setkávají rozhodně často. Ženy totiž mají v oblibě před nimi své nové kousky schovávat, aby se vyhnuly hádkám o tom, kolik utrácejí peněz za oblečení a doplňky. Věta "ale ne, miláčku, tohle mám už opravdu dlouho" pak patří mezi jejich nejoblíbenější. A že jim na to chlapi vždycky tak hezky naletí!

Nic mi není

Všechny to určitě moc dobře znáte. Váš partner nedodržel slib, nepřišel včas nebo věnoval pozornost jiné ženě. Máte zkrátka dobrý důvod, proč se zlobit. Věta "nic mi není" je jako načasovaná bomba, která čeká jenom na to, aby mohla vybouchnout. Tón, kterým ji totiž my ženy říkáme, už dost napovídá o tom, že se děje něco opravdu zásadního. V tuto chvíli by se muži rozhodně neměli spokojit s odpovědí, že se nic neděje. Pánové, pokud žena řekne, že jí nic není, tak pěkně kecá.

Klidně mi to řekni. Nebudu se zlobit

Tahle lež je tak trochu past. Dost často se totiž stává, že z mužů chceme dostat něco, o čem se jim zrovna nechce mluvit, nebo něco provedli a my to chceme za každou cenu vědět. Nakonec to dopadá tak, že se stejně zlobíme, zuříme a muži se musí hodně snažit, aby nás zase uklidnili. 

Tvoje bývalky mě nezajímají

Tak tohle je lež jako věž, protože každou z nás zajímá, která žena byla před námi. Zajímá nás, jestli dotyčná nebyla hezčí, hubenější nebo blonďatější. Vsadíme se, že každá z vás jedno dopoledne strávila vyhledáváním fotografií na sociálních sítích. Jaká je to pak úleva, když zjistíte, že jste přece jenom hezčí a máte delší nohy, že?

Já to auto neodřela

Všechny moc dobře víme, jak si muži zakládají na svých autech. Jsou to zkrátka jejich miláčkové, a pokud se zrovna stane zázrak a půjčí nám je na jedno dopoledne, jsou strachy bez sebe. Poznají každý škrábanec, a přestože se o to často snažíme, nemá smysl jim lhát. Svá auta znají dokonale a těžko je přesvědčíte o tom, že si ho nejspíš odřeli sami. 

Autor: Aneta Pařízková