Novotný musel být již ve čtvrtek hospitalizován. „Kolabovaly mu ledviny v důsledku otravy krve, byl uveden do umělého spánku a odkázán na plicní ventilaci,“ vysvětlil pro Expres.cz příčinu jeho stavu syn Pavel.

Někdejšímu moderátorovi Novot či Dobrot šlo v tu chvíli o život. Když zpráva vyplula na veřejnost, začali se všichni o Petra strachovat. „Hele lidi, děkuju všem za bezmála dvě stovky sms, msn a IG direct zpráv a přání ohledně hospitalizace mého táty,“ poděkoval Novotný mladší na Instagramu.

Poté se rozhodl všem fanouškům hromadně odpovědět na to, co je teď nejvíc zajímá. Jak je na tom jeho tatínek právě teď. „On už je z nejhoršího venku, komunikuje a taky už dýchá sám,“ odtajnil dobrou zprávu s tím, že slavného tátu samozřejmě v nemocnici navštěvuje.

„Slíbil jsem mu zítra návštěvu většího počtu vnoučat, se kterými na to zrovna doma kujeme pikle,“ přiznal moderátor barrandovského pořadu Aféry, který měl sice velký strach, přesto však neztrácí naději. „On to dá, já to vím a vím, že ho máte rádi a držíte mu palce! ÚVNka má skvělý personál a můj táta nezměrnou vůli žít!“ dodal.

VIDEO: Bavič Petr Novotný (70) bojuje o život: 60 hodin na ARO v umělém spánku!

Video
Video se připravuje ...

Bavič Petr Novotný (70) bojuje o život: 60 hodin na ARO v umělém spánku! Tereza Kühnelová

 

Fotogalerie
33 fotografií