Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Měl jsem jen pár piv a panáků: Opilý řidič ve Zlíně ujížděl policii a pak se hájil bizarní výmluvou

Autor: ana - 
13. února 2018
20:39

Zlínští policisté za sebou mají opravdu pekelnou noc. Desítky minut naháněli podnapilého řidiče. Muž je pro místní známá firma. Opilý za volantem seděl již potřetí. Tentokrát nadýchal 1,3 promile.

Policejní hlídky z obvodních oddělení ve Zlíně a  ve Fryštáku naháněli řidiče pětadvacet kilometrů. Řidič nereagoval na výzvy a zběsile ujížděl desítky minut. Jezdec v Alfě Romeo jel trasou ze Zlína přes Hvozdnou, Lukov a Štípu a zase zpět na Zlín.

Šlápl pořádně na plyn

Recidivista hlídce ujížděl až stodesetikilometrovou rychlostí. Díky spolupráci policistů se podařilo zablokovat silnici za obcí Kostelec. Tam již muže dokázali zastavit a vytáhnout z vozidla. Dechová zkouška u řidiče ukázala 1,3 promile alkoholu. V autě přitom seděl s dalšími třemi muži.

Jen pár piv a panáků

Nezvedený řidič se přiznal, že si před jízdou přihnul. Podle jeho slov to však bylo jen pár piv a panáků. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel. Navíc to není jeho první prohřešek. V rejstříku trestů má už dva záznamy. Poprvé byl potrestaný za krádež, podruhé za řízení pod vlivem alkoholu v roce 2015.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání