Změnu ve vedení přitom inicioval sám Hirai, který má nadále zůstat ve struktuře korporace, ale na méně exponované pozici. Za jeho vedení prošla společnost náročnou restrukturalizací a optimalizací. Mnoho divizí se muselo vyrovnat se změnami na trzích se spotřební elektronikou. Hirai za sebou podle svých slov zanechává stabilizovanou a ozdravenou korporaci. Další rozvoj a zvyšování ziskovosti už má být ale úkolem pro někoho jiného – nyní tedy pro Yoshidu.

TIP: Známe české ceny Xperií z Las Vegas. Prodávat se u nás budou všechny tři

V období říjen až prosinec 2017 Sony Corporation meziročně navýšila tržby o více než 11 % na 23,6 miliardy amerických dolarů. Provozní zisk se přitom skoro zečtyřnásobil na 3,1 miliardy dolarů. Nejziskovější zůstává herní a síťová divize (Playstation), následovaná polovodičovou divizí (výroba fotočipů). Ze ztráty se podařilo dostat filmové studio Sony Pictures. V mírném zisku skončila i mobilní divize, ale její výsledky dlouhodobě nelze považovat za uspokojivé.

TIP: Sony uvedlo troje bezdrátová sportovní sluchátka k mobilu. Potlačí hluk a nevadí jim déšť

Právě oživení divizí, jejichž hospodaření se potácí okolo nuly, bude jedním z hlavních úkolů pro příštího šéfa. Sony v posledním loňském kvartálu prodalo pouze 4 miliony Xperií, což je o milion méně než ve stejném období roku 2016. O 12 % klesly i tržby mobilní divize, ale díky redukci provozních nákladů a omezení marketingu k aktuální modelové řadě smartphonů se podařilo udržet divizi v zisku 144 milionu dolarů.