Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dopadení nejhledanějšího zločince z Česka: V Argentině ho odhalil počítačový program

Autor: ČTK ljš - 
10. února 2018
17:10

Zatkli ho v kraťasech a tílku. Interpol se pochlubil prvním snímkem dopadeného Slováka Kristiana Daneva, který je podezřelý z vraždy čtyřiadvacetiletého mladíka v Poděbradech. Před spravedlností se skrýval dlouhých devět let. Podle agentury AP šlo přitom o nejhledanějšího uprchlého podezřelého z vraždy v Evropě. 

Třiatřicetiletý Kristian Danev je veden v evidenci hledaných osob české policie. Ta po něm vyhlásila pátrání už v červnu 2009, několik měsíců po nálezu těla čtyřiadvacetiletého muže v jednom domě v Poděbradech. Mladík měl na těle dvě bodné rány.

Podle slovenského serveru dennik.sk žil Danev v Argentině od roku 2011. Živil se prý jako lodník a také malíř. Interpol ho dopadl díky speciálnímu programu na rozpoznávání obličejů, který obsahuje 44 tisíc fotografií ze 137 zemí.  

Muž, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač v roce 2013, je nyní ve vazbě a podle argentinských úřadů si tam počká na vydání do České republiky. 

moiaza ( 10. února 2018 18:27 )

V podstatě ten zločinec bude mít obrovské štěstí. Dostane se zpět do ČR, kde ho čeká luxusní kriminál. V Argentině by to měl daleko horší Tam se s podobnými grázly nepárají. U nás to bude pohodička a přepych.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání