Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf pražské mordparty u Krause: Po letech promluvil o případu zavražděné Aničky

Autor: dce - 
11. února 2018
17:16

Středeční Show Jana Krause hostila mimo jiné i šéfa pražské mordparty Josefa Mareše, který po letech opět promluvil o případu Aničky Janatkové. Devítiletá holčička zmizela po cestě ze školy, půl roku po ní policie pátrala neúspěšně. Až na jaře odkryla lesní zvěř její ostatky. Domnělý vrah Otakar Tomek spáchal nedlouho poté sebevraždu. Co Mareš k případu nyní řekl?

Anička Janatková zmizela po cestě domů ze školy 13. října 2010. Velká pátrací akce policie, prosby rodičů ani snaha médií a veřejnosti holčičku najít ovšem nepřinesly žádné výsledky. Policie krátce po zmizení dívky zadržela podezřelého Otakara Tomka, později ho ale opět propustili.

Když bylo v březnu nalezeno tělo devítileté Aničky, měla policie jasno. Tomkova DNA se objevila na místě činu a proti němu svědčily i další věci. Po opětovném zadržení se Tomek oběsil v cele na Pankráci.

Otřesný případ vraždy malé dívenky šokoval celé Česko, mluví se o něm dodnes. Stále nedá spát ani šéfovi mordparty Josefu Marešovi. V pořadu Show Jana Krause prozradil mnohé, ještě před natáčením ale zmínil právě tento případ.

Reportér se v poutáku na pořad Mareše zeptal, jaký případ pro něj byl nejhorší. Mareš odpověděl bez zaváhání: "Stoprocentně Anička." Právě dnešní vedoucí 1. oddělení policie byl tehdy ustanoven vedoucím týmu "Anička", který měl dívčino zmizení objasnit.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání