Na Letné u kyvadla to vypadá jako po bitvě. Na zemi se válí kusy betonu a žuly z laviček, schodů i skateboardových prvků, které tam zatím neznámí vandalové vytrhali ze země, rozbili a ledabyle poházeli. 

Není to navíc to poprvé – údajně tam vandalové nechali takovou spoušť už dřív. Skateboardisté přitom oblast pod metronomem využívají takřka od nepaměti. Na Facebooku proto nabádají k toleranci i k nápomoci v údržbě lokality.

Vandalismus zatím nikdo nenahlásil ani neřešil

Blesk.cz kvůli situaci kontaktoval jak radnici Prahy 7, tak i Pražskou správu nemovitostí, která pečuje o Pražský metronom na Letné. Ani jeden z nich se však situací nezabývá. Mluvčí městské policie Praha Jan Čihák rovněž sdělil, že případný vandalismus v oblasti Letné nebyl pražským strážníkům nahlášen, tudíž jej neřeší.

Magistrát hl. m. Prahy v této záležitosti odkázal redaktora Blesk.cz na Policii ČR. Ta ale zatím žádné oznámení v této souvislosti nepřijala. „Nicméně uvítáme, pokud se občané s případným oznámením a potřebnými informacemi na policii obrátí, ať již prostřednictvím kterékoli policejní služebny, nebo tísňové linky 158,“ sdělila mluvčí Policie ČR Andrea Zoulová.
Video
Video se připravuje ...

Takto to nyní vypadá na Letné pod metronomem. David Zima

Fotogalerie
17 fotografií