První blahopřání obdržela od svého muže, herce Viktora Preisse (70). „Manžel mi byl po boku, když jsem ráno vstoupila do té sedmdesátky. V sedm hodin ráno jsem se narodila, takže mi gratuloval v posteli,“ prozradila v rozhovoru na rádiu Frekvence 1 představitelka maminky z filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Očividně své narozeniny nijak zvlášť neprožívá. Dokonce je tak netouží ani velkolepě oslavovat. „Žádnou oslavu nechystám, ale nevím, jestli pro mě rodina nepřipravuje nějaké překvapení. Já je ale nemám moc ráda, tak uvidíme,“ mlžila Preissová, která už předčasně dostala k jubileu krásný dárek.

„Je to role ve hře Noční sezona ve Stavovském divadle, na kterou bych chtěla všechny své příznivce pozvat,“ odtajnila s tím, že v seriálech ani filmech ji v dohledné době neuvidíme. „V tomhle věku už nejeví o člověka zájem. A když přece jen ano, tak jsem hrozně vybíravá. Když mi někdo zavolá s nějakou nabídkou, tak obvykle řeknu ne. To je trochu můj problém. Ale nijak mne to netrápí,“ vysvětlovala.

Důležitější pro ni je, aby byla zdravá ona i zbytek její rodiny. Zatím prý na sobě žádné změny po překročení sedmdesátky nepozoruje. „Nic se v té sedmdesátce nezměnilo. Vše je v pořádku,“ dodala spokojeně Jana na Frekvenci 1. Ostatně v minulosti už zažila, jak je nepříjemné, když všechno tak úplně v pořádku není.

Rodinné prokletí depresí

Mnoho let totiž trpěla psychickými problémy, které navíc zpočátku neléčila. Přestala kvůli depresím úplně chodit do společnosti i natáčet. Dokonce na čas odešla i z divadla. Teď už je na tom ale lépe, a tak znovu září na divadelních prknech. V roce 2014 si pak dokonce zahrála v cyklu Nevinné lži.

S psychikou byl na štíru také její syn Martin Preiss (45), který se před Vánocemi roku 2014 demonstrativně pokusil o sebevraždu. Rodiče ho proto následně odvezli do léčebny.

„Doma došlo k běžnému konfliktu, po kterém moje žena i s dětmi odjela. Mluvili jsme spolu pak po telefonu a ona v afektu řekla, že pokud mě život nebaví a chci se uchlastat, tak ať se seberu a jdu se rovnou do lesa pověsit. A já řekl, že teda jo, a opravdu jsem odešel z domu,“ popisoval později herec osudnou hádku s manželkou, herečkou Martinou Preissovou (42).

VIDEO: Jana Preissová po letech na veřejnosti: Sužovaly ji deprese!

Video
Video se připravuje ...

Jana Preissová po letech na veřejnosti: 3 roky v ničivých depresích! Mirka Dvořáková, Lukáš Červený, Jaroslav Bouda

Fotogalerie
47 fotografií