Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kam na Valentýna: Za netradiční romantikou do Dětenic, na dobré jídlo na Šumavu

9. února 2018 | 06:00

Valentýn se pomalu, ale jistě blíží a vy už určitě přemýšlíte nad tím, čím své drahé polovičce uděláte letos radost. Drahé dárky lidem časem zevšední, ale na zážitky člověk jen tak nezapomene. My pro vás máme pár skvělých tipů, kam vyrazit!

Zpátky do středověku

Zažijte kousek nepoznané historie a vyzkoušejte si středověk na vlastní kůži! Možná vás překvapí drsná staročeská mluva, kterou jsou Dětenice pověstné, ale zvyknete si rychle! Na recepci vás přivítá čarodějnice nebo starý žebrák. Světlonoš vás pak zavede do vašeho pokoje, kde na zdech visí kožešiny, všude plápolají svíčky, a vy se tak během vteřiny ocitnete v pravém středověku.

V místní středověké krčmě si pak pochutnáte za svitu svíček a doprovodu živé hudby na skvělém jídle. Těšit se můžete na zábavný program, kdy vás budou bavit kejklíři, šermíři nebo polykači ohně a nebudou chybět ani sličné tanečnice. Program začíná vždy od devatenácti hodin. Součástí je také prohlídka zámku a pivovaru, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat. Pokud vás během noci vzbudí strašidelné zvuky, pořádně se zachumlejte do peřin! To si čerti vyšli na procházku! 

Trocha Francie na Šumavě

Mlsní jazýčkové se mohou vydat na Šumavu. Nebespán v Kašperských Horách je útulná a stylová restaurace, kde můžete ochutnat domácí dortíky nebo lahodné zákusky nápadité cukrářky Jany Ferenčíkové. Dále můžete ochutnat speciality francouzské kuchyně, které připravuje šéfkuchař Francois Thuille. 

Nebespán je prvním boutique hotelem na Šumavě. Přímo nad restaurací se můžete ubytovat v komfortních apartmá nebo v luxusních romantických pokojích s výhledem na hrad Kašperk i okolní šumavské kopce. Snídani s výbornou kávou od místních baristů si vychutnáte přímo v kavárně nebo na venkovní terase. Zkrátka jedna velká romantika.

Za romantikou na Okoř

Jen pár kilometrů od Prahy, v malé vesničce pod zříceninou hradu Okoř najdete milý a vkusně zařízený hotel Family Hotel Okoř, který nadchne hlavně beznadějné romantiky. Rodinná atmosféra a starofrancouzský interiér nepotěší pouze vaše oko, ale budete se zde cítit jako v pohádce. Zkrátka je to ideální místo pro ty, kteří si chtějí užít romantický víkend.

V místní restauraci s terasou si pochutnáte na mezinárodní, ale i typicky české kuchyni. Na zahradě si odpočinete, a když budete chtít, můžete si dopřát také masáž, jízdu na koni a v jarních měsících si můžete zapůjčit kola a vydat se na výlet po okolí. V blízké vesnici je jedna z nejmenších zoo v Česku – Zoopark Zájezd.

Autor: Aneta Pařízková
Video se připravuje ...