Dům se skládá ze tří samostatných částí, přičemž každá je vybudována z jiného materiálu. Ať už jde o sklo, cihly nebo dřevo - vše má specifickou funkci. Uvnitř pomyslného čtvercového prostoru se nachází bazén. Ačkoli stavby stojí samostatně, společně tvoří funkční celek.

V největší z budov je společenská zóna. Stavba má klasický obdélníkový tvar a sedlovou střechu. Fasádu tvoří řada jednosměrných zrcadel, která odráží okolní les a činí strukturu prakticky neviditelnou. Plně se projeví až v noci, kdy se uvnitř budovy rozsvítí světla.

Interiér je zařízený minimálně. Najdete tu rohovou pohovku, jídelní stůl ve tvaru klenuté desky stromu a kuchyňský ostrůvek. Ačkoli má místnost všechny znaky domácnosti, průhlednost stavby a použité materiály navozují pocit prázninové pohody.

Kromě zrcadel jdou zde i vroubkované cihly z jílu, které fungují jako keramický filtr propouštějící denní světlo. Najdete je také jinde - zvýrazňují obslužné funkce, jsou součástí podlahy nebo stěn.

Díky využití jednosměrných zrcadel není dům prakticky vidět
Autor: Rory Gardiner

Druhá budova má tvar písmene L a je vybudována ze zeminy jádrových cihel. Tvoří ji dvě části - v každé z nich se nachází ložnice. Pokoje jsou mírně stupňovité a využívají dřevěné plošiny i zasouvatelnou skleněnou fasádu. Třetí část domu ukrývá hlavní ložnici. Je postavená na kůlech, což obyvatelům poskytuje rozsáhlý výhled nad korunami stromů.

Fotogalerie
26 fotografií