Incident se stal loni v srpnu v kempu u Hracholuské přehrady. Skupinka žen tady oslavovala loučení jedné z nich se svobodou. „Zdravotničtí záchranáři byli k postižené voláni těsně před čtvrtou hodinou ranní,“ popsal událost mediální manažer plzeňských záchranářů Vítězslav Sladký.

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zahájila trestní stíhání příslušníka vězeňské služby. Ten nyní bude, až do pravomocného rozsudku soudu, postavený mimo službu.

Podezření padlo na jednoho z prodavačů občerstvení, který je zároveň i příslušníkem vězeňské služby. Ten policistům intimní styk s mladou ženou přiznal, tvrdil ale, že byl dobrovolný. Případ si převzala GIBS.

Napadená skončila na ošetření v nemocnici. „Mezi vodními záchranáři shodou okolností sloužila i krizová interventka Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, která poskytla skupince kamarádek znásilněné ženy psychologickou pomoc,“ dodal k případu Sladký.

VIDEO: Každá desátá Češka protrpí znásilnění.

Video
Video se připravuje ...

Každá 10. Češka protrpěla znásilnění, hlavně od partnerů a manželů. „Často je to bez křiku a pláče,“ říká Nejedlová. Andrea Ulagová, Blesk Zprávy