Zástupci radnice Prahy 8 a architekti, kteří připravují návrhy na revitalizaci Palmovky, se sešli s místními obyvateli. Důvodem setkání byla prezentace toho, co všechno se má v dané lokalitě změnit. Úřad prezentoval myšlenky vzniku nové venkovní kavárny, infocentra s rozhlednou nebo umístění modernějšího mobiliáře.

Součástí akce byl hodinový workshop, během kterého mohli účastníci události předávat radnici své vlastní připomínky a názory na změny v rámci Palmovky. Lidem by se například líbila kolonáda v ulici Na Žertvách, chtěli by tu podstatně více zeleně včetně stromořadí a podle některých názorů by bylo vhodné zabývat se také nevzhlednými vyšlapanými cestičkami, kterými si lidé zkracují cestu na tramvaj nebo na metro.

„Magistrát pro tento projekt vysoutěží koordinátora pro rozvoj tohoto území. Jeho úkolem budou jednání ohledně urbanistických a dopravních návrhů, majetkových vztahů, komunikace s občany, živnostníky a developery. Výsledkem bude návrh, který určí definitivní podobu Palmovky na dlouhá desetiletí dopředu. Osmička může být vzorem pro další podobně komplikované projekty v Praze,“ uvedl k plánům místostarosta Prahy 8 Petr Vilgus (SZ).

Pokud jste neměli možnost se veřejného setkání účastnit, ale přesto byste radnici rádi předali svůj názor, máte čas do 18. února. Úřad přijímá jakékoliv připomínky prostřednictvím speciální e-mailové adresy. Více informací hledejte na webu.

Fotogalerie
9 fotografií