Celkem si těchto strojů firma pořídí 39, během letošního roku však dorazí pouhých šest z nich, postupně budou přibývat další. „Od nových strojů si slibujeme větší komfort pro cestující, dále pak vyšší úsporu paliva a nákladů na lety. Na ceně letenek se to však neodrazí, jelikož cena těchto letadel je vyšší než u těch předchozích,“ popsal pro Blesk.cz generální ředitel společnosti Roman Vik.

Letadlo je navíc mnohem tišší než dřívější modely, což ocení hlavně lidé bydlící v blízkosti pražského letiště. Do letadla se vejde celkem 189 pasažérů, kteří si budou moci užít nových technologií. Kromě USB nabíječek si tu lidé budou moci přes bezdrátový internet pustit filmy, zahrát si na svých tabletech hry nebo si jen tak brouzdat po zpravodajských serverech.

O novém letadle promluvil Roman Vik, generální ředitel Travel Service:

Neplánovaný let do Španělska

Svoji premiéru na pravidelném letu si měl boeing odbýt sice až později, kvůli technickým potížím ovšem musel na start už ve čtvrtek. V 18:05 nahradil porouchaný stroj na trase do Malagy ve Španělsku. „Poprvé letadlo odletělo ve čtvrtek v 18:05 na linku do Malagy, důvodem byla porucha na jiném stroji,“ doplnil Vik.

Nový model ušetří podle Romana Vika až 14 procent paliva, na jeho slavnostním křtu se sešli na Letišti Václava Havla kromě ministra dopravy Dana Ťoka (ANO) například tenista Radek Štěpánek, zpěvák Michal David nebo módní návrhář Osmany Laffita. Travel Service má nyní ve své flotile 38 letounů, kromě Boeingu 737 Max 8 má dále 32 různých modelů Boeingů 737, jeden Airbus A330 a čtyři Cesny.  
Fotogalerie
18 fotografií