Policisté po třech týdnech rozhodli, že šéf soudu sice nehodu zavinil, ale nejedná se o trestný čin, nýbrž o přestupek. „Žádný z účastníků nehody nebyl zraněný tak, aby byla splněna podmínka pro zahájení úkonů trestního řízení,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Matějíček tehdy policistům tvrdil, že ho za volantem vozu Dacia Logan postihla zdravotní indispozice. „Vjel do protisměru, kde se bočně střetl s dvěma protijedoucími vozy. Nejdříve došlo ke srážce s vozidlem Renault Thalia, za jehož volantem seděl řidič (64). Pak narazil ještě do vozidla Peugeot 206, které řídila žena (50),“ řekla Ladmanová.

Vůz Dacia Logan začal při bouračce hořet. „Požár jsme uhasili do tří minut od našeho příjezdu. Místo jsme také posypali sorbentem kvůli vyteklému oleji,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Matějíček se z hořícího vozu včas dostal. Sanitka ho převezla do nemocnice. Tam skončil také chlapec. „Nikdo z nich neutrpěl vážná zranění,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. „Všichni řidiči se podrobili testu na alkohol, u všech byl negativní,“ dodala Ladmanová. Škoda na autech byla podle policie asi 140 tisíc korun.

Fotogalerie
3 fotografie

VIDEO: V centru Prahy měl údajně bourat bývalý primátor Svoboda.