Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děs a plameny na palubě letadla: Exploze nabíječky zapálila sedadla

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
1. února 2018
17:30

Paniku, oheň a kouř zažili ve středu pasažéři ruského letadla z Moskvy do Volgogradu, když jednomu z cestujících vybouchla nabíječka mobilního zařízení a zapálila sedadlo. Celý incident zachytil přihlížející pasažér na kameru telefonu. Záznam ukazuje, že ze sedadla šlehaly plameny a v kabině bylo tolik kouře, že lidé neviděli před sebe.

Ke štěstí všech zúčastněných přenosná nabíječka (power banka) vybouchla až krátce poté, co letadlo přistálo na letišti ve Volgogradu. Piloti tak nemuseli řešit nouzové přistání ze vzduchu, jen uhašení ohně a evakuaci.

I tak ale v letadle zavládlo nebezpečí. Jak ukazuje video záznam, ze sedadla šlehaly plameny vysoké desítky centimetrů a celý prostor letadla zaplnil hustý kouř. Někteří cestující jen vyděšeně stáli a výjev pozorovali, jiní se společně s posádkou aktivně snažili oheň uhasit.

Nakonec se plameny podařilo uhasit pomocí lahve s vodou a hasicím přístrojem. „Už jsme stáli a chtěli vystoupit z letadla, když se z nabíječky začalo kouřit a nakonec vybouchla. Oheň se podařilo uhasit rychle, ale někteří lidé mezitím začali panikařit,“ vyprávěl deníku The Sun jeden ze zúčastněných pasažérů.

„Nějakým způsobem se podařilo zajistit nouzové nafukovací skluzavky, někteří lidé se tak dostali z letadla po nich. Jiní byli úplně klidní a odešli normálně po schodech,“ pokračoval pasažér.

Podle aerolinky Aeroflot, které letadlo typu Airbus A320 patřilo, se při incidentu nikomu nic nestalo.

okis ( 1. února 2018 17:53 )

Tam nikoho odjakživa nezajímají civilové.Hlavně že armáda neztrácí krok se světem.

Zobrazit celou diskusi