Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tereza byla milenkou šéfa gangu! Tárika hledá Interpol

Autor: ljš - 
2. února 2018
05:01

Vyšetřování případu české pašeračky Terezy (21), kterou zadrželi na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, už překročilo hranice Pákistánu! Šéfa gangu Tárika, se kterým měla Tereza podle vyšetřovatelů intimní poměr, hledá Interpol.

Celníci během výslechů zjisttili, že heroin měl Tereze do kufru nachystat zadržený komplic Shoaib, kterému se v gangu přezdívá Sunny. Češce mimo jiné zajišťoval ubytování v městě Gujranwala, kde i přebíral drogy od muže jménem Haroon Pathan. Na balení heroinu prý najímal hned několik lidí a následně Tárika informoval prostřednictvím jistého Sajáda žijícího v Číně.

Po Tárikovi, který podle informací vyšetřovatelů pobývá v Británii, nyní pátrá policie. "Úřady požádaly o pomoc ministerstvo vnitra a zahraničí, aby si skrze Interpol vyžádali dopadení obviněného Tárika a jeho vydání k trestnímu stíhání do Pákistánu," řekl ve středu jeden z celníků, kteří mají Terezin případ na starost, serveru Dawn.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

Tereza se podle něj s Tárikem seznámila v Manchesteru, kde provozoval studio. Češce nabídl, že jí jeho firma pomůže prorazit v modelingu. Jejich profesní vztah ale údajně brzy přerostl v intimní poměr a stali se z nich milenci.

"Jednou Terezu poslal fotit do Pákistánu, předvádět měla produkty přední módní značky. Nabídku přijala, protože měla být velmi dobře zaplacená," vysvětlil vyšetřovatel. O nelegálním businessu svého milence ale prý Tereza dobře věděla a drogy nepašovala poprvé.

Tereza nyní čeká v drsných podmínkách pákistánského vězení na další soudní jednání, které by mělo proběhnout 7. února. Podle jejího právníka nemá nyní naději, že by mohla být vydaná do Česka před vynesením rozsudku. K tomu by mělo dojít nejdříve za půl roku.

Rozhovor s Tereziným právníkem čtěte v pátečním Blesku Rozhovor s Tereziným právníkem čtěte v pátečním Blesku | Blesk

Video  Drsný výslech Terezy (21), která pašovala 9 kilo heroinu: Ježiš, on mě zabije, naříkala blondýnka  - youtube.com
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání