Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čuba nekomunikuje: Ani neodpoví na dopis, říká rozpačitě Štěch

Autor: nkov - 
1. února 2018
12:22

Senátor František Čuba (SPO), který se přes rok a půl nedostavil na jednání horní komory Parlamentu, stále není k zastižení. Na dopis, který mu zaslal předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) na začátku ledna, doposud neodpověděl. Rezignovat se dle slov svého asistenta ale nechystá, píše web iRozhlas.

Jde doposud o druhý dopis, který předseda Štěch Čubovi adresoval. Ani na první z nich, odeslaný v době, kdy se začalo mluvit o senátorově rezignaci, Čuba neodepsal. 

Čubův senátorský asistent Milan Frnka o druhém z dopisů nic neví. „Víte víc než já. Já cizí korespondenci nečtu, to je mezi panem senátorem a panem Štěchem,“ odpověděl na dotaz iRozhlasu. Dle dalších jeho slov se senátor k rezignaci stále nechystá.

Štěch: Nevím, jestli může odpovědět

Předseda Štěch se obává, že absence odpovědi může poukazovat na Čubův zdravotní stav. Podle něj nebyl dopis komplikovaný a odpověď na něj tak nevyžaduje příliš úsilí. „Byl by tam podpis pana Čuby. Aspoň bych viděl, že komunikuje. Takhle nevím, jestli vůbec komunikuje, jestli o tom dopise ví, jestli je schopen na něj odpovědět. Je to stav, který jsem nikdy nikde nepoznal,“ vyjádřil prostřednictvím webu své znepokojení Štěch.

Senátorova absence započala v roce 2016, kdy se podrobil lékařskému zákroku. Po rekonvalescenci, která podle slov jeho asistenta netrvala dlouho, se už u jednání Senátu neukázal. Svůj plat přitom, po kritice některých kolegů, věnoval charitě kolegy Iva Valenty (Strana soukromníků). Nemocenské dávky nikdy nepobíral.

Skrze asistenta Frnku se Čuba k situaci vyjádřil tak, že i když se nemůže účastnit setkání v Praze, vykonává svůj mandát z regionální kanceláře. Tam se prý věnuje i stížnostem a podnětům občanů obvodu, za který byl do Senátu zvolen.

Video  Zemanem opomenutý předseda Senátu Štěch: Budu volit Drahoše, vztah se Zemanem je chladný  - Zuzana Štíchová, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

villon ( 1. února 2018 17:49 )

Zemanovec - normálka.

sores ( 1. února 2018 16:53 )

Tak debilní zákony si pro sebe dělají jen politici co jim vyhovuje!!! Já když jednou nepřijdu do práce tak je malér a dědkovi to projde a ještě za to dostane zaplaceno. Česko je jeden velký zloděj a podvodník,hnus hnusů!!

sores ( 1. února 2018 16:02 )

Bože ten ještě žije?????? tak alespoň vidíte že v kapitalismu se nemusí makat ale prachy brát to ano! Za komančů se pracovat muselo i cigoši, dnes jsou živeny státem z našich daní!!! A češi mlčí,pose.r.o.vé!!

agfor ( 1. února 2018 15:39 )

Když normální člověk nechodí do práce, tak ho vyrazí. Jak vidno, netýká se to exkomouše a senátora.

milan59 ( 1. února 2018 15:20 )

Hmm smutný člověk který nechodí do práce a bere plat 120tis. měsíčně to je fakt hustýýý. Měl by odejít z funkce jak je vidět to že tam nechodí se stejně nic neděje v hlasování,takže ten jeho plat je výsměch pracujícím lidem a ostatní politici nicneděláním to jen a jen potvrzujou že se v té politice jen starají o prachy a ne o obyvatele ČR.A tím že se avizovalo že ten jeho plat jde na charitu tak to mám věřit?? Stejně si to berou zase lidi který nemakají je mi z tý český politiky na blití !!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa