„Jde o ztrátu vlasů, obočí a řas, což je pro ženu v dnešní době velmi těžká zkušenost. Chtěla bych všem ženám ukázat, že i s takovou nemocí se dá bojovat a vyhrát,“ popíše Blanka svou nemoc Alopecie areata. Ze začátku bude mít kvůli tomu na hlavě paruku. Po chvíli si ji však sundá s tím, že nemůže už takové vedro vydržet. A její soupeřky zůstanou zírat s otevřenou pusou.

Navíc má na hlavě Blanka vytetovaného kolibříka. „Je pro mě symbolem svobody a odpoutání se od své nemoci,“ uvede. Soupeřky ji za její odvahu ocení. Až na Zinu. "Přišlo mi, že to udělala, aby se tady udržela. Že ze sebe udělala chudinku," sdělí na kameru.

Blanka se přihlásila už do první řady Robinsonova ostrova, tehdy ale pohořela během fyzických testů – neuměla plavat. Aby si splnila sen a zažila netradiční dobrodružství, naučila se plavat a v castingu do druhé série uspěla.

Jak si Blanka povede, sledujte každé pondělí a středu večer na Nově!

Co je nemoc Alopecie areata?

Podle vědců patří alopecia areata k autoimunitním chorobám stejně jako revmatoidní artritida. V případě AA ale imunitní systém zaměřuje své útoky nikoliv na klouby, ale na vlasové folikuly. Proč se AA u člověka rozvine, to stále není jasné. Z nějakého důvodu se aktivuje imunitní systém v nevhodnou dobu a začne napadat vlastní buňky. Nemoc postihuje 2 lidi ze 100.

Fotogalerie
102 fotografií