Nebylo to ale tak, že by svou práci neodvedla dobře, jen se honoráře vzdala.

"Je to film o Alence, o človíčku, který má svou krajinu zázraků a tou je její duše. Tu formují rodiče a zážitky, ale něco tam chybí. Já hraji babičku, která tu holčičku přivede ke křtu a vysvětlí jí, že je na světě ještě něco, co je víc než člověk. Něco, nebo někdo, kdo je nad námi, ať je to bůh, vyšší systém nebo příroda je jedno. Já jsem pro účast v tomhle filmu uvěřila režisérovi a scénáři. A udělala jsem dobře," řekla k filmu Žilková.

Herečka tímto vlídným gestem dost pomohla, protože se na filmu obecně dost šetřilo. "Jde o nízkonákladový film, proto žádné večírky a party neorganizujeme. Točili jsme pětatřicet dnů v ČR a částečně i v Itálii, přesně v Benátkách, a celkové náklady byly jen o málo vyšší než milion korun. Máme hodně příznivců, v řadě nezbytných věcí k natáčení jsme získali nižší ceny a třeba Veronika Žilková točila úplně bez nároku na honorář. Podporoval nás i kardinál Dominik Duka. Vše klaplo podle představ a věříme nebo si přejeme, aby se film líbil,“ přiznal Otakáro Schmidt za asistence své kolegyně Jany Studničkové.

Alenka v zemi zázraků je osobitou parafrází Alenky v říši divů. Vypráví o vzpomínkách dívky, kterou hraje Viktorie Stříbrná, která putuje krajinou svého dětství a pozoruje svět. Kromě zmíněných herců se ve filmu představí např. i Simona Postlerová, Bolek Polívka, Jiří Dvořák a další známé tváře stříbrného plátna.

VIDEO: Žena ministra Stropnického Žilková: O manželově konci jí řekla Vondráčková!

Video
Video se připravuje ...

Žena ministra Stropnického Žilková: O manželově konci jí řekla Vondráčková! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
21 fotografií