Vévodkyni, která už v dubnu porodí své třetí dítě, odezněly ranní nevolnosti, a ona se tak vrátila ke svým oficiálním povinnostem. Na hřišti uprostřed parku jim na přivítanou zahrála místní kapela. A na zahřátí přinesli horký nápoj ve speciální aktovce zvané Bandyportfölj. Tradičně se při hře pije svařené víno nebo káva s alkoholem, Willam s Kate ale nejspíš volili verzi bez alkoholu.

Na oficiální návštěvu vyrazili manželé tentokrát bez princátka George (4) a jeho sestřičky Charlotte (2). Za sebou už mají oběd se švédským králem Karel XVI. Gustavem (71) a jeho chotí Silvií (74).

Na slavnostním setkání ale nechyběla ani švédská korunní princezna Victoria (40) s manželem Danielem (44). Ostatně ti mají s britským párem hodně společného. I oni se mimo jiné jednou stanou králem a královnou, navíc jsou rovněž rodiči dvou dětí – dcerky Estelle (5) a synka Oskara (11 měs.).

Po obědě pak Williama s Kate čekala návštěva Muzea Alfreda Nobela, na programu ale mají i setkání se švédským hercem Stellanem Skarsgårdem (66, Mamma Mia!) a oscarovou Alicií Vikander (29, Dánská dívka).

Co je bandy hokej?

- Pravděpodobně se vyvinul z pozemního hokeje.

- Hraje se 2x45 min. na kluzišti velikosti fotbalového trávníku (až 65×110 m).

- Proti sobě hrají dva týmy po 11 hráčích (+ každý má 4 náhradníky).

- Nehraje se pukem, ale tvrdým míčkem z oranžového plastu (průměr 6 cm).

- Hokejky jsou rovněž speciální, jde o zakřivené hole.

- Branky jsou velké - široké 3,5 a vysoké 2,1 metru.

- Hra je vedle Skandinávie populární ještě i v Rusku, zámoří a Švýcarsku a Číně.