Přestože měl první letošní přívoz vyplout mezi Holešovicemi a Karlínem až v dubnu, kvůli uzavření Libeňského mostu jej zprovoznili už teď. Po Libeňském mostu nyní tramvají neprojedete, vydat se tudy můžete jedině na kole nebo pěšky. 

První den využily přívoz první desítky lidí. „Dozvěděli jsme se o tom od kamaráda. Je to milá náhoda. Jinak bychom cestu museli objíždět,“ řekl jeden z prvních pasažérů Marek (33), který čas od času využil přepravu přes Vltavu během léta. Cesta na druhý břeh trvá pouhé tři minuty.

Video
Video se připravuje ...

Přívoz mezi Prahou 7 a Prahou 8 jezdí už teď Eva Fornálová

Na loď se vejde 10 až 15 lidí. Záleží na tom, zdali někdo nastoupí s kolem nebo s kočárkem. „Dnes jsem přepravil asi 50 lidí. Lidé se to zatím dovídají tak akorát z metra. Při běžném provozu tady ale za den svezu okolo 400 lidí denně. Při výjimečných případech i tisíc,“ prozradil dopoledne kapitán loďky František Vacek (49).

Prozatím se můžete svézt mezi Prahou 7 a 8 v půlhodinových intervalech, v špičce pracovních dnů jezdí po 15 minutách. „Uvidíme, jak se bude vyvíjet poptávka, v případě velkého zájmu je samozřejmě možné jízdní řád v průběhu upravit,“ prozradil tiskový mluvčí Ropid Filip Drápal.

Fotogalerie
21 fotografií