I osobní váhy dnes totiž pracují s chytrými aplikacemi. Taková aplikace po spárování s váhou zobrazuje, analyzuje a shromažďuje naměřená data – metabolický věk, viscerální tuk, tělesný tuk, vodu v těle, svalovinu, kosti, doporučuje minimální kalorický příjem a vyhodnocuje index BMI. 

Pro celou rodinu

Díky aplikaci si pak můžete nastavit vlastní cíle, kterých byste rádi dosáhli, a sledovat v čase jejich vývoj a plnění, stejně jako vývoj základních tělesných ukazatelů. A to nejen u sebe sama. Aplikace má paměť až pro 10 osob, kam lze vložit pohlaví, věk, výšku, jméno, vlastní fotografii i požadovanou cílovou hmotnost. Jedna váha tak poslouží celé rodině nebo třeba skupině sportovců. A využít lze také chytrou funkci „sportovní režim“, která pravidelně připomíná sportovní aktivity.

Autor: Shutterstock

Také do kuchyně

Sofistikované vážení můžete ale využít i v kuchyni při přípravě pokrmů. Chytré kuchyňské váhy představují skvělého pomocníka nejen pro ty, kteří usilují o lepší postavu a drží např. dietu, ale i pro osoby se zdravotním omezením, které potřebují hlídat skladbu přijímaných potravin. Také u vybraných kuchyňských vah je možné využívat smart aplikaci, díky níž můžete sledovat a zaznamenávat nutriční hodnotu svého jídelníčku, neboť aplikace má seznam nutričních hodnot pro stovky potravin. U každé suroviny se zobrazí obsah bílkovin, tuku, sacharidů, vlákniny, soli a energetická hodnota.

Moderní služby

Dnešní moderní osobní váhy jsou užitečným pomocníkem při hubnutí, kontrole hmotnosti nebo když toužíte tělesný tuk proměnit ve svalovou hmotu. Nejlépe vybavené osobní váhy pro domácnosti dosahují kvalit profesionálních vah, které se používají pro diagnostiku tělesné hmotnosti ve fitness centrech nebo v ordinacích výživových poradců.