Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Debata ČT: Zemana a Drahoše čeká poslední televizní duel. Drahošová nahrála Hradu

Autor: ČTK, bud - 
25. ledna 2018
06:55

Prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Miloš Zeman se ve čtvrtek večer utkají v České televizi v závěrečné prezidentské debatě. Vysílat se bude z pražského Rudolfina, trvat bude hodinu a půl. Oproti úternímu duelu na Primě zvolila Česká televize komornější prostředí s menším počtem lidí v publiku.

Debata bude mít tři části. V první budou kandidáti odpovídat na otázky, které pro ně připravili pracovníci České televize. Tematické okruhy se týkají současné politické situace, důležitých témat veřejné diskuse, pravomocí prezidenta a programu kandidátů. Drahoš se Zemanem budou odpovídat i na dotazy ústavních činitelů a obyvatel z vybrané obce, na závěr si položí dotazy navzájem. Moderátorkou bude Světlana Witowská.

Video  Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

Zeman na debaty změnil názor

Zeman po prvním kole voleb změnil názor, že se televizních debat nebude účastnit, a krátce nato přehodnotil i stanovisko, že více než dva duely by už byly nudné. Přijal pozvání do čtyř televizních pořadů. Drahoš zůstal u rozhodnutí zúčastnit se dvou duelů, i když Zemanův tým ho za to kritizoval. První diskusní střet před televizními kamerami absolvovali Zeman s Drahošem v úterý večer v televizi Prima, Zeman byl předtím sám v televizi Nova a v televizi Barrandov.

Video  Drahoš v Blesku přiostřil: „Zeman je politik mafiánských struktur. Není schopen vést stát“  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Debatu na Primě provázela kvůli hlučným divákům bouřlivá atmosféra. Česká televize chce svůj pořad pojmout komorněji, každý z kandidátů si bude moci do Rudolfina přivést 30 příznivců.

Video  Jsem stále plný sil, řekl Zeman. A přijal výzvu od Drahoše  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Drahošová: V ČT manžela podporují maskérky

Drahošova manželka Eva minulý týden při setkání s s poslancem Markem Výborným (KDU-ČSL) uvedla, že Česká televize „jim fandí, ale nesmí to dát najevo“. Televize výrok odmítla, příznivci Miloše Zemana i jeho okolí nicméně konstatovali, že Drahošová řekla jen to, co si sami dlouho myslí.

Ve středu se Drahošová na výjezdu v Plzni k výroku ještě jednou vrátila. Před televizní debatou jsme byli v maskérně. Já měla za manžela strach a maskérky mi řekly, ať se nebojím, že ony ho tam podporují,“ tvrdila podle Lidových novin. Zážitek pak probírala s dobrovolníky v pardubické kavárně, kde ho zaslechl novinář Aktuálně.cz. 

Video  Eva Drahošová v Blesku: Ovčáček je nevychovaný  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Připomeňte si, jak vypadala první debata v televizi Prima:

Všechny důležité informace o 2. kole voleb najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Predikce výsledky 2. kola volby prezidenta najdete zde

Aktuální průzkum volebních preferencí najdete zde

O moderátorce Světlaně Witowské čtěte zde

Vše o prezidentské debatě na ČT čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
krivan ( 25. ledna 2018 20:04 )

Ide o veľa, horáček a jeho pozadie do volieb investovali veľa a chcú to späť... a to sa dá jedine cez drahosa, pretoze zeman je neuplatný a svojský a takýchto pošukov by okamžite poslal do teplých krajín...prvé čo by sa stalo, že by drahos menoval úradnícku vládu !!! A ako by menoval novú vládu človek, ktorý je v politike amatér? No, urobil by to niekto za neho )) a kto by to asi bol ??? Ak ste inteligentní, tak si to domyslite... Veľmi ma sklamala M.Rottrová keď sa takýmto trapným spôsobom zapojila do politickej kampane ! Neviem o ničom negatívnom , čo urobil M. Zeman za päť rokov vo funkcii ! Ba práve naopak, pre česko zabezpečuje zákazky z krajín, ktoré vo veľkom príjímajú VB a USA, len ostatní sa tvária ako blbci. Neprivatizoval Barandov, neprepustil celé väznice, neožieral sa tak, že by ho museli hľadať po celej Demänovskej doline, aby ho nakoniec našli ožratého v potoku ako Havla, niekohu modlu... Havel tiež nebol ani zdravý, ani pekný, ani módna ikona a všetci ste z neho posratí doteraz... A na Zemana zďaleka nemal ani inteligenciou, a ani vzdelaním. Na svojho prezidenta môžete byť právom hrdí, nemá za sebou žiadne kauzy, na rozdiel od nášho, ktorý namiesto, aby do štátnej kasy dával, tak z nej berie, už minul 1 000 000 EUR ! na súkromné lety ! je daňový podvodník a neschopný povedať bez papiera pár slov...Myslím, že Drahošová by Vám tiež pár mili=onov zo štátnej kasy ukrojila ))

jajas ( 25. ledna 2018 19:57 )

Tak ty jsi básník? A jak se to pozná?

kebule ( 25. ledna 2018 19:40 )

Tak za 20 minut začíná ta velká sláva ))

jajas ( 25. ledna 2018 19:19 )

Tvoje hoWWWno má ruce? Jak ty to děláš, umělče?

jajas ( 25. ledna 2018 19:16 )

Zato ten tvůj to ani moc nezkoušel...no na poprvé se někdy nedaří..........

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa