Už druhý přívoz v krátké době vypraví i přes zimní období ROPID. Ten první vyjel po pádu lávky v Troji, problémem je však vysoký průtok Vltavy, který přepravu často omezuje.

Od čtvrtka pomůže lidem také přívoz HolKa, který zajistí Pražská paroplavební společnost. Veřejná doprava po Vltavě bude v provozu každý den v základním intervalu 30 minut, ve špičkách pracovních dnů bude interval zkrácen na 15 minut. Ráno začne provoz ve všední dny v 7:00, o víkendech v 8:00 a poslední plavba bude každý den v 18:00.

Jezdit by přes Libeňský most mohl po dobu jeho uzavření například Ford Tranzit, který by kyvadlově přepravoval cestující, veškerá jednání jsou ale nyní na začátku.

Na lodi, která má zastávku rovněž na Štvanici, budou platit běžné jízdenky a předplatní kupony MHD. Libeňský most byl v minulém týdnu přeřazen do kategorie mostů v havarijním stavu. Technická správa komunikací a vedení Prahy zakázaly vjezd vozidel nad pět tun a zastavili také provoz MHD. Jak dlouho bude most zavřený, není jasné. Stejně tak není jasné, kdy bude most z roku 1928 opraven.
Fotogalerie
5 fotografií