Na začátku února začnou na území Prahy 1, Prahy 3 a Prahy 7 fungovat elektronicky řešené zóny placeného stání. Tyto městské části se tak přidají k dalším pražským obvodům, kde tento systém již běží. Nebudou se tak používat fyzické parkovací karty za okny vozů, zároveň přestávají platit stírací parkovací lístky.

Pokud vám nějaké nevyužité lístky zbyly, můžete za ně získat náhradu. Magistrát od 1. února umožní jejich vrácení, ovšem pouze za několika podmínek. Žádosti se musejí k úředníkům dostat nejpozději 30. dubna, společně s lístky je zapotřebí uvést také číslo účtu, kam magistrát po uznání pravosti dodaných lístků zašle kompenzační finanční obnos.

O vrácení peněz mohou žádat fyzické osoby i celé firmy. Stírací parkovací karty je možné doručit s dokladem o koupi i bez něj. Lístky nesmějí být poškozené a na zadní straně nesmějí mít vyznačené omezení data použitelnosti. Zároveň není možné vracet desetihodinové parkovací lístky, které byly použitelné od roku 2008 do roku 2016. Podrobnosti hledejte na webu Parkujvklidu.cz.