Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič ve Zlíně srazil dvě 14leté školačky: Obě skončily v nemocnici

Řidič ve Zlíně srazil dvě 14leté školačky: Obě skončily v nemocnici (ilustrační foto)
Řidič ve Zlíně srazil dvě 14leté školačky: Obě skončily v nemocnici (ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz)
Autor: ČTK - 
24. ledna 2018
13:08

Osobní automobil srazil ve středu ráno na přechodu pro chodce ve Zlíně dvě školačky. Dívky, obě ročník 2004, skončily se zraněními v nemocnici.

Nehoda se stala před 7:30 v ulici K Pasekám. Řidič vozidla Škoda Octavia jel od sídliště Jižní svahy směrem do centra města. Školačky srazil na přechodu pro chodce poblíž zastávky městské hromadné dopravy Pod Babou. "Jedna z dívek utrpěla středně těžké zranění, se kterým byla převezena na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati. Druhá dívka byla s lehčím zraněním ošetřena na úrazové ambulanci," uvedl lékař Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Dorián Pfeifer.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Po dobu vyšetřování nehody byl uzavřen jeden z jízdních pruhů, na silnici se proto tvořily kolony.

AliceNovakova3 ( 24. ledna 2018 14:39 )

Těžko lze hodnotit vinu, ale určitě ji dají řidiči. Přitom mám zkušenosti s chodci, kteří prostě pokračují plynule z chodníku na přechod, aniž by se rozhlédli. Řidič má předvídat, ale do hlavy nikomu nevidí, co koho najednou napadne. Pokud je semafor a červená, chodci spořádaně čekají. Pokud je přechod bez semaforů, leckteří chodci to berou jako absolutní přednost a aniž by se báli o své zdraví (to nejdůležitější), bez rozhlédnutí vletí na přechod. Někdy to chce sledovat i chodník a čekat, kdo by mohl vletět pod auto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání