Kvůli boji s rakovinou hrtanu si prožil Jiří Pomeje(53) už hotové peklo. Už od 26. prosince leží v nemocnici a podstoupil i závažnou operaci, při níž mu lékaři odstranili hlasivky. Do špitálu za ním pravidelně dochází manželka Andrea (29) i jeho příbuzní. Ovšem hercova dcera Anička (4) tam má prý vstup zakázán!

I když teď Pomeje potřebuje hlavně podporu svých nejbližších, svou dcerku už téměř měsíc neviděl. Podle své ženy si to tak ale sám přál. „Ptala jsem se Jirky, zdali mám Aničku přivést. Ale nechce, abych to dělala,“ prozradila pro Aha! Andrea s tím, že manželovo rozhodnutí respektuje.

„Já ho chápu. Byl by nerad, kdyby ho viděla, jak je ještě závislý na různých hadičkách,“ povzdechla si brunetka. O tom, že je tatínek nemocný a leží v nemocnici, ovšem dcerce řekla. „Drží mu palečky! To víte, stýská se jí čím dál víc. Byla zvyklá, že ji vodí do školky i vyzvedává a že si s ní hraje. Strašně moc se na tátu těší,“ vyprávěla Andrea.

Podle ní ani holčičce nebude připadat zvláštní, že její táta přišel o hlas. „Je moc malá – ani jí nedojde, že táta nemluví... A to je moc dobře! Naučí se spolu komunikovat po svém,“ myslí si úspěšná dýdžejka, která si Jirku vzala v roce 2013.

Navíc možná že herec a dabér přece jen bude moci mluvit, pokud se naučí používat jícnový hlas. „Věřím, že se mu to podaří, má pro to všechny předpoklady. S hlasem uměl díky dabingu zacházet skvěle, navíc teď už dlouho chraptěl, takže by ten hlas mohl být opravdu téměř jako dřív,“ doufá Pomeje.

Další možností je teoreticky i hlasová protéza, tu ale Jiří odmítá. „Jeho hlas je nesčetněkrát zaznamenán. Hlas by tedy byl jeho, intonaci už ale ten strojek neumí a Jirka nechce mluvit jako robot,“ dodala jeho žena.

Fotogalerie
42 fotografií