Nejtragičtější dopravní nehoda, u které zasahovala pražská záchranka od vzniku České republiky, je stále v paměti mnoha lidí. O život 12. ledna tohoto roku přišel řidič Jan a další dva lidé. Společnost Arriva, které patřil autobus, se rozhodla zesnulému řidiči a cestující pomoci alespoň s náklady na pohřeb. Lidé ale také začali přispívat různé částky na podporu rodině řidiče.

Na transparentním účtě se kromě peněz vyskytují také slova podpory, většinou od kolegů a nadací. „Snad i to moje málo pomůže,“ napsala například Karolína, Jan zase připsal: „Život nevrátí, ale třeba trochu pomůže.“ Výši odškodného řeší také Arriva, prozatím se však ke zraněným nedostaly žádné peníze, jelikož musí nejdříve vyřešit veškeré náležitosti s pojišťovnou.

Chybí tři zranění

Společnosti se také dosud nepřihlásili tři zranění z nehody. „Rád bych požádal všechny cestující z autobusu, blízké zraněných a také pozůstalé, aby se nám ozvali. Řada našich cestujících se při včerejší nehodě zranila, někteří bohužel velmi vážně, a je pro nás důležité vědět, zda někdo z nich nepotřebuje pomoc. Zároveň poprosíme volající o jejich kontakty, abychom se s nimi mohli spojit i kvůli dalším administrativním záležitostem včetně případného finančního odškodnění,“ řekl generální ředitel Arrivy Daniel Adamka. Dodnes se přihlásilo 42 ze 45 zraněných.

Zatím není jisté, co se přesně stalo. „Nikdo teď asi nedokáže odpovědět na otázku, co přesně se včera u Horoměřic na silnici stalo, vše vyšetřují policisté, ale bez ohledu na to jsme připraveni našim cestujícím nabídnout pomocnou ruku,“ doplnil ředitel. S vyšetřováním prozatím neskončila ani policie.  

 

Dary můžete posílat na účet: 2701 368 288 / 2010

Fotogalerie
43 fotografií