Firmu založil tatínek, který již bohužel není mezi námi,” uvedl Petr Liška, který obdržel ocenění za společensky odpovědnou firmu i za služby v oblasti obchodu. „Kdyby se této události dožil, myslím, že by byl velmi rád.” Rodinný podnik v Lucemburské ulici spravuje se svým bratrem. Kromě prodeje hudebních nástrojů se věnuje i ladění nebo opravám nástrojů.

Letitá tradice

Petr Liška vede rodinný podnik, který se zabývá prodejem hudebních nástrojů a specializuje se na restaurování a opravy pián a jiných, nejen strunných nástrojů. Společně s mladším bratrem převzali dílo, které započal jejich tatínek už v roce 1992. „A v podniku pracuje i můj syn, který je hudebně velmi nadaný. Ladí pro muzikanty i pro konzervatoře, takže se dá říci, že jsme v podniku už 3 generace.”

 „V současné době lze říci, že nejvíce na odbyt jdou piána a ukulele,” uvedl pan Liška. Léta, které své práci věnoval, rozhodně nelituje, ba naopak. „Baví mne ta návaznost v našem oboru. Učil jsem se od mistrů, mohu-li to tak říci, a ty znalosti mohu předávat dál. Zároveň sleduji vývoj a historii různých nástrojů,” dodává s poukazem na dnešní fenomén elektrických hudebních nástrojů.

Podnikatel a živnostník roku Prahy 3

Petr Liška byl v úterý na žižkovské radnici oceněn jako jeden z oblíbených žižkovských podnikatelů, respektive živnostníků v rámci tamní soutěže. Zvítězil v rámci speciální ceny za společensky odpovědnou firmu, a na druhém místě se umístil v kategorii obchodu. Ocenění přebíral z rukou významného českého kardiochirurga Jana Pirka.

Myslím si, že tato soutěž je ohromným počinem,” uvedl pro Blesk.cz Jan Pirk, který zasedal v porotě soutěže. „Je hezké, že oslavujeme sportovce, ale myslím si, že ti živnostníci, a to nejen ti ocenění, ale i ti ostatní, pracují v mnoha případech stejně poctivě, a že si pozornost zasluhují také. Doufám, že se této soutěži dostane patřičné pozornosti, aby v ní příští rok hlasovali ne tisíce, ale desetitisíce lidí.”
Fotogalerie
17 fotografií