„Často neměl ani korunu. A teď ta práce, když rozvážel fastfood a potom to zboží všeho druhu, byla ubíjející. Vstával v pět ráno, domů se dostal kolem osmý večer a šel rovnou spát,“ popsala trápení pro Aha! Adamova maminka Ivanka Devátá (82) s tím, že její syn je přitom velmi pracovitý a navíc manuálně zručný. Vyučil se jako truhlář, ovšem práci se dřevem a firmu na podlahy již dávno opustil a od té doby střídá zaměstnání.

Teď se mu prý ale snad blýská na lepší časy. „Právě podepsal smlouvu. Bude prodávat auta. A myslím, že v tom bude dobrý. Má vystupování po tátovi a stejně jako on dokáže z jalový krávy vymámit tele,“ smála se herečka a spisovatelka, která ví, o čem mluví. Vždyť Adamův otec Josef Vinklář ji ostatně dvakrát přemluvil k sňatku.

V nové práci se snad Adamovi bude dařit a navíc bude mít díky dlouhým a krátkým týdnům i víc volného času. „Takže mu zbyde čas i na rybaření a houbaření,“ doufá maminka, která také prozradila, že syn vždy pokukoval i po herectví. Studovat DAMU ale nechtěl, protože se bál, že by potřeboval tátovu protekci, kterou ale z duše nenáviděl.

Talent má přesto zřejmě v krvi, jelikož si střihl již několik epizodních rolí v seriálech Velmi křehké vztahy, Dokonalý svět či ve filmu Kameňák 4, kde ztvárnil tělocvikáře. „Adam je takový příležitostný herec. Teď mu nabídli famáci velkou roli v jednom takovém filmu. Šel na casting a uvidíme,“ prozradila Devátá, která loni prodělala rakovinu tlustého střeva.

VIDEO: Spisovatelka Ivanka Devátá (82): Nejen žena Vinkláře! Dcera známého skladatele!

Video
Video se připravuje ...

Spisovatelka Ivanka Devátá (82): Nejen žena Vinkláře! Dcera známého skladatele! Zuzana Bubílková, Aleš Brunclík

Co se týče milostného života, stihl se Vinklářův syn již oženit i rozvést. Z prvního manželství má dva syny, mladšího Adama, který se chystá na studia, a dospělého Pepina, jenž se živí jako kuchař. Podle maminky se ale rozvedl, protože se znovu zamiloval. Ovšem ani další vztah mu nevyšel a po šesti letech je teď muž zase sám.

Nevlastní bratři

Adam má hned dva nevlastní sourozence. Starší Jakub Vinklář (63) je synem Josefa Vinkláře (†76) z prvního manželství s herečkou Janou Dítětovou (†65). Geny a hlas má sice po tátovi, v jeho hereckých šlépějích ale nešel. „Jsem introvert, což se vylučuje s herectvím. Herec musí mít touhu exhibovat, což já nemám. Ale taky jsem si vlastně vzal dvakrát jednu ženu, stejně jako táta,“ prozradil Jakub, který se živil jako malíř, teď je ale v invalidním důchodu.

S druhým bratrem Markem Hlavicou (56), kterého měla Ivanka Devátá s prvním manželem, hercem a dabérem Milošem Hlavicou (†81), Adam vyrůstal ve společné domácnosti. Marek je novinář, odborník na komunikaci a hudebník. Pracoval v časopise Mladý svět jako redaktor. V roce 1990 odjel na stáž do časopisu Rolling Stone v New Yorku, kde získal zkušenosti ve světě mediálního obchodu. Ty pak zúročil v nově vytvořené pozici obchodního ředitele společnosti Mladý svět a nakonec jako ředitel. Nyní se věnuje marketingu a reklamě.

VIDEO: Syn Josefa Vinkláře (†76) Jakub: Tátu rozvedl alkohol a ženské!

Video
Video se připravuje ...

Syn Josefa Vinkláře (†76) Jakub: Tátu rozvedl alkohol a ženské! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
39 fotografií