Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec ubodal spolužáka. Po roztržce školáků v Německu školu evakuovali

Autor: ČTK, pk - 
23. ledna 2018
13:54

Ve škole v západoněmeckém městě Lünen, které leží u Dortmundu, v úterý patnáctiletý školák ubodal svého o rok mladšího spolužáka. O případu informovala dortmundská policie, podle níž se podezřelého mladíka podařilo krátce po činu zadržet.

„Oběť i podezřelý jsou žáci školy. Okolnosti činu jsou předmětem vyšetřování,“ uvádí policejní tisková zpráva. Oběť i zřejmý pachatel mají německou národnost, útočník má také kazašský pas. Narodil se ale v Německu.

Příliš podrobností o útoku policie, která stále ohledává místo činu, nezveřejnila. Německá média se ale shodují na tom, že použitou zbraní byl nůž. Podle serveru listu Die Welt útoku předcházela hádka obou chlapců.

Server deníku Bild napsal, že celá škola, do níž podezřelý začal docházet teprve před nedávnem, byla po tragické události evakuována. Příbuzným oběti a školákům se dostává odborné pomoci.

Město Lünen, které leží asi půl hodiny cesty autem severně od centra Dortmundu, má zhruba 86 tisíc obyvatel. Zdejší školu, na níž se tragédie odehrála, navštěvuje 968 žáků.

VIDEO: Osmák z Třebíče před školou zbil dívku, která se v bitce zastala kamaráda:

prycsnima ( 23. ledna 2018 15:20 )

 Byl tol kre tén s německým a kazazskym pasem. Deutsche noviny.

dandova ( 23. ledna 2018 14:28 )

Měl i kazašské občanství. Geny se holt nezapřou.

marti33 ( 23. ledna 2018 13:58 )

Server deníku Bild napsal, že vrah je Kazachstánec, ale blesk to asi nebyl schopen dočíst do konce. Das Opfer Leon H. starb noch auf dem Schulgelände. Der Angreifer soll ihn in den Hals gestochen haben. Die Obduktion läuft. Beide Schüler kommen aus Lünen. Der Tatverdächtige hat laut Polizei auch noch die kasachische Staatsbürgerschaft.

hanka666 ( 23. ledna 2018 13:06 )

To asi budou létat letadla zvlášt s Kurdy a zvlášt s Turky, zvlášt Pakistánci a Afgánci, zvlášt Somálci a Eritrejci. A to se vyplatí

6010 ( 23. ledna 2018 12:36 )

Snad se jednou dozvíme, co to bylo za spolužáka.Ale tušíme to všichni.Nedej Bože, aby to tu chodilo do školy s našimi dětmi.Oni jsou totiž schopní všeho.Jsou to děti nevzdělatelné, vědí o tom a nemají budoucnost.Je jim všechno jedno.

Zobrazit celou diskusi