Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Skinny džínům odzvonilo! Které si musíte koupit letos?

Video se připravuje ...
S čím nosit boyfriend jeans? 3 tipy na outfity, které si zamilujete!
VIDEO: Karel Dlabač
24. ledna 2018 | 06:00

Zatímco loni jste po obchodech ve snaze sehnat jiné džíny než ty na tělo pobíhala marně, letos je všechno jinak. Módní diktát mluví jasně: skinny džíny jsou minulostí! Za jaké byste je tedy měla vyměnit, pokud chcete být letos IN?

Skinny džíny – ať už je milujete nebo ne – se v roce 2018 nosit nebudou. Mohou za to údajně jegíny. Reakce byla jasná: návrháři a výrobci chtějí, aby džíny byly opět džíny, a ne jen džínové legíny. Znamená to, že se vrátily devadesátky a vy se budete muset soukat do outfitů, jaké nosila Brenda z Beverly Hills? Ne tak docela, i když i tyto džíny se vracejí do módy. Co tedy letos nosit?

Boyfriend džíny

Je na čase si alespoň jedny koupit! Přes den je noste s tričkem a teniskami, večer k nim oblékněte přiléhavý rolák a obujte blýskavé mokasíny nebo lodičky. A nezapomeňte ohrnout nohavice!

Mix džínoviny

Představte si, že dvoje odlišné džíny rozstříháte, pak je spojíte v jedny a nebudete se snažit zamaskovat nedokonalosti ani trčící nitě. Tak nějak takhle vypadají ty džíny, které jsou aktuálně v kurzu. Pamatujte, že takové džíny hrají v outfitu hlavní roli, takže zbytek oblečení a doplňků by měl být opravdu jednoduchý. 

Mom jeans

Takzvané mom jeans jsou symbolem 80. i 90. let  vysoký pas, zužující se zkrácené nohavice a pořádně hustá a pevná džínovina. Když už je nosíte, využijte zvýraznění pasu. Vršky zastrčte, svetříky a kimona přepásejte. 

Zkrácené zvonáče

Když zvonáče, tak zkrácené! Nejlépe vypadají s kotníkovými botami na podpatku. Vršky můžete střídat podle libosti. Rozumí si s uvolněným i elegantním stylem.

S čím tyto džíny kombinovat, to si prohlédněte ve fotogalerii:

Vyznáte se v jednotlivých stylech a střizích džín? Pokud ne, podívejte se na video, je v něm náš velký džínový manuál:

Video se připravuje ...
Velký džínový manuál: Které jsou flare, mom nebo skinny? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Andrea Zelníčková, zeny.cz